hét archeologiemuseum van Utrecht

  • Museum Hoge Woerd
  • 1 - 20 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving
Hét archeologiemuseum van Utrecht is gehuisvest in Castellum Hoge Woerd. Museum Hoge Woerd is een unieke beleving. Eigenlijk is het gehele Castellum Hoge Woerd, de eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat hier ooit stond, een museumstuk. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse schip met zijn complete inventaris, beklim de muren van het imposante fort en reis door de geschiedenis van mens en landschap. De locatie van het museum is bovendien uniek. Nergens in Nederland kun je lopen op de wallen van een Romeins fort. Ook krijg je op geen enkele andere plaats zo een compleet beeld van een garnizoens­stadje aan de Limes, de voormalige Romeinse grens. Het fort is gebouwd op een archeologisch monument van ca. 10 hectare groot en tot op de dag van vandaag bevindt zich hier nog een schat aan authentieke archeologische resten in de grond. Dit alles maakt van Museum Hoge Woerd, gelegen in het hart van het land, hét archeologiemuseum van Utrecht. Geschikt voor jong en oud, de toegang is gratis.

Castellum Hoge Woerd

Het museum is gevestigd binnen de muren van Castellum Hoge Woerd, de moderne herbouw van het 2000 jaar oude Romeinse fort, op de oorspronkelijke vindplaats én op ware grootte. Vandaag de dag is het Castellum de plek waar cultuur, natuur en historie op unieke wijze samenkomen. Bezoekers kunnen bij dit Romeinse fort bijzondere archeologische vondsten ontdekken en daarnaast genieten van theater, het café-restaurant met zonovergoten terras, de stadsboerderij en de tuinen en natuurspeelplaats.

Rondleidingen en kinderfeestjes

Naast een regulier museumbezoek, kun je bij ons ook rondleidingen boeken en kinderfeestjes organiseren. Zo is er iedere zaterdag en zondag om 14.00 uur de vaste rondleiding langs de schatten van de Hoge Woerd, waarbij een gids je meeneemt over het buitenterrein van het Castellum. Voor de kinderen zijn er diverse kinderfeestjes beschikbaar, afhankelijk van de leeftijd. Voor meer informatie, zie onze website. https://www.museumhogewoerd.nl/aanbod/

Ligging uitje
Museum Hoge Woerd is goed bereikbaar. Het adres is Hoge Woerdplein 1, 3454 PB, De Meern (Utrecht). Het museum is goed te bereiken op de fiets, met de auto (gratis parkeren) of met het openbaar vervoer (buslijnen 4 en 28 vanaf Utrecht Centraal).

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!