Meer leren over de alpaca’s

  • Alpacafarm Vorstenbosch
  • 2 - 30 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Meer leren over de alpaca’s
We hebben de weides en de stal zo ingericht dat er een gangpad is, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. In het gangpad bij de weides hangen bordjes met leuke weetjes over de alpaca. Je kunt daar al onze dieren bewonderen. De veulens die rondspringen door de wei zijn heerlijk om naar te kijken. Als je geluk hebt komen de meest tamme dieren naar het hek, zodat je kunt voelen hoe zacht ze zijn.
Je kunt het geluk ook een handje helpen. Met een bekertje voer lok je de alpaca’s naar het hek, zodat je ze uit de hand kunt laten eten. Maar, de alpaca’s bepalen natuurlijk zelf of ze lekkere trek hebben. Wanneer het slecht weer is staan er altijd dieren binnen, zodat het ook dan een leuk uitje is.

Spelen op de boerderij
Kinderen kunnen heerlijk spelen op onze boerderij. Er is een grote zandbak met een waterpomp en modderkeuken, een trampoline en een duikelrek. Daarnaast wonen op onze boerderij verschillende lieve katten, deze komen je zeker opzoeken om lekker te knuffelen.

Speurtocht voor de kinderen
Voor de kinderen is er tegen betaling een gave alpaca Chilli speurtocht beschikbaar. Kinderen dienen de codes van negen kisten te kraken en leren daarbij op een speelse manier van alles over de alpaca. Om de speurtocht zelf te kunnen doen, dienen de kinderen goed te kunnen lezen. De speurtocht is voor jongere kinderen echter ook leuk om te doen met hulp. In het boekje vind je daarnaast allerlei andere kleine puzzels en raadsels die je op de farm of thuis kunt oplossen. 

In de wei bij de alpaca’s
Het betreden van de weides en het verblijf kan enkel onder begeleiding. Dit is mogelijk door vooraf één van onze activiteiten te boeken.

Voor jonge kinderen is het alapca's voeren het meest geschikt. Iedereen krijgt een bekertje voer en mag de alpaca’s uit de hand te eten geven. Ondertussen kun je ze misschien ook aaien. In tegenstelling tot de alpaca meet & greet wordt er niet eerst een informatiepraatje gehouden. Er is wel een begeleider aanwezig in de wei die uitleg geeft over de omgang met de dieren en vragen kan beantwoorden. Uiteraard krijg je ook de gelegenheid om gave foto’s te maken van en tussen de alpaca’s.

Hapje eten?
In de Alpacabar of op het terras is het mogelijk om iets te eten of te drinken. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. Er is een kinderkaart, maar op reservering is ook een kinder high tea mogelijk.

Ligging uitje

Vorstenbosch ligt in de gemeente Bernheze, dicht bij Uden en Veghel. Vorstenbosch ligt ongeveer een half uur rijden vanaf Den Bosch.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!