kinderfeestjes met heksen

  • Museum de Heksenwaag
  • 1 - 100 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving
De Heksen wegen bijna niets
In de middeleeuwen geloofden veel mensen dat heksen met hun toverkunsten allerlei kwaad konden aanrichten. Mensen en dieren ziek maken, de oogst laten mislukken en slecht weer veroorzaken. Ook geloofden de mensen dat heksen 's nachts door de hemel vlogen, zittend op een geitenbok of op een bezem. Om dat te kunnen moest je bijna niks wegen.

Bezoekers uit heel de wereld komen al zo'n honderd jaar naar de Waag in Oudewater. Ze gaan op de originele weegschaal uit 1482 staan en ontvangen een certificaat. Al in de 17e eeuw vond hier deze weging plaats. Keizer Karel V gaf Oudewater als enige plaats in Europa het privilege voor een eerlijk weegproces. Niemand werd er ooit tot heks veroordeeld.

In het 2007 vernieuwde museum – de vroegere stadswaag - vertellen aansprekende audiovisuele presentaties, een expositie en natuurlijk de originele weegschaal het verhaal van de heksenvervolging en de rol van de Oudewaterse Waag. Voor kinderen is er een kinderanimatie en een speurtocht. Wil jij weten of je een heks bent? Laat je dan wegen op de authentieke weegschaal uit 1482. Wie weet ontvang ook jij het felbegeerde "Certificaet van Weginghe" uit handen van de waagmeester.

Kinderen, ouders, opa’s en oma’s en (school)groepen: iedereen is van harte welkom bij Museum De Heksenwaag!
Ligging uitje

Oudewater ligt aan de provinciale weg 228 tussen Utrecht en Gouda.

Vanuit de richting Den Haag A12 neemt u afslag 13 Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater en volgt u de borden Oudewater.
Vanuit de richting Utrecht A12 neemt u de afslag 15 De Meern-Montfoort en volgt u de borden Oudewater. Ook kunt u doorrijden naar afslag 14 Woerden of afslag 13 Nieuwebrug-Driebruggen-Oudewater. Vervolgens volgt u de borden Oudewater.

De Heksenwaag ligt in het centrum van de stad. Parkeren in de (directe) omgeving is gratis.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!