Tijdreisspeurtocht

  • Het Noordbrabants Museum
  • 1 - 100 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving

Tijdreisspeurtocht door 'Het verhaal van Brabant'

In deze tijdreis speur je naar Brabantse schatten uit het verleden en maak je kennis met onze roemruchte geschiedenis. Je ziet en hoort hoe onze voorouders woonden, leefden, overleefden en uiteindelijk stierven. Zo sta je in Het verhaal van Brabant even oog in oog met hun wereld.

De speurtocht bestaat uit een audiotour en boekje die je langs de verschillende tijdvakken in Het verhaal van Brabant leidt. Middels bijzondere verhalen, leuke vragen en wist je datjes geschreven door kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten zap je langs heel diverse voorwerpen en kunstwerken. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Floor Rieder. Ga je mee op reis?

Praktische informatie

Wanneer Altijd toegankelijk binnen openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
Leeftijd van 8 t/m 12 jaar
Locatie tentoonstelling Het verhaal van Brabant
Kosten gratis


Meer weten? Tijdreisspeurtocht

Ligging uitje

Het Noordbrabants Museum ligt in hartje Den Bosch.

Met het openbaar vervoer

Het museum is zo'n 10 minuten wandelen van het Centraal Station. Volg eerst de borden naar de Markt, vanaf daar staat het museum aangegeven. Of neem op het station bus 11 en stap uit bij de halte Zuidwal/Spinhuiswal. Vanaf daar loop je in 5 minuten naar het museum. Ook rijden er van dinsdag t/m zondag gratis busjes (Blauwe engelen) door de stad via een vaste route.

Met de auto

Parkeren doe je gemakkelijk in de ondergrondse parkeergarage Sint-Jan aan de Hekellaan. De garage is 24 uur per dag open en binnen 10 minuten sta je in het museum. Parkeergarage Wolvenhoek is ook 24 uur per dag geopend.

Met de fiets

Kom je met de fiets? Zet 'm niet voor de poort van het museum, maar stal je fiets gratis en veilig in fietsenstalling Wolvenhoek. Deze fietsenstalling ligt direct naast het museum.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!