Van Abbemuseum, het allerleukste feestje

Beschrijving

Kinderkunstclub- Ieder kind een kunstenaar

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf kunstwerkjes te maken? Kom dan naar het Van Abbemuseum. Elke zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur de Kinderkunstclub. Samen met andere kinderen ga je in het grote museum naar kunstwerken kijken. Elke keer is er een ander onderwerp en als je bent uitgekeken ga je lekker zelf aan de slag met je eigen kunstwerk. Laat je fantasie de vrije loop en je zult ontdekken dat er ook in jou een echte kunstenaar schuilt! Elke bijeenkomst van de Kinderkunstclub wordt begeleid door twee museumdocenten en de thema’s wisselen per week. Het maximum aantal deelnemers is 20 kinderen per groep. De kosten per bijeenkomst bedragen € 6,- per kind. Elke derde zaterdag is er een Familiekunstclub, voor de hele familie.

 

THEATRALE RONDLEIDING 'YUKI EN DE VLOEK VAN DE VERDWIJNENDE BEELDEN'

Het Van Abbemuseum wordt bedreigd met het verdwijnen van beelden. Het een na het andere schilderij vervaagt; de kleuren lopen weg. Het lijkt wel of er een vloek over uitgesproken is. Om de kunstwerken te redden is de Japanse Yuki ingevlogen. Yuki is een Manga-meisje in het bezit van Oosterse krachten om de vloek te verdrijven. Dit kan alleen door heel goed  naar de kunstwerken te kijken. Yuki en haar hulpkrachten gaan hard aan de slag. Maar gaat het Yuki en jullie lukken om voldoende punten te scoren om de vloek te verslaan? En krijgt Yuki uiteindelijk haar eigen spiegelbeeld nog terug?

 

Yuki neemt jullie mee door de collectiepresentatie The Making of Modern Art.

Deze rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.  Deze theatrale rondleiding vindt iedere eerste en derde zondag van de maand plaats (en tijdens vakantieperiodes ook op extra dagen).

 

MUSEUM DOBBELSPEL

Kom jij met je hele familie het Van Abbemuseum bezoeken? Werp dan een andere kijk op kunst met het Museum Dobbelspel. Zoek een zaal met interessante kunstwerken uit, gooi met de dobbelsteen en beantwoord vragen in verschillende categorieën zoals ‘Speur je mee?’, ‘Doe je mee?’ en ‘Stel je voor?’.  Het spel bestaat uit een dobbelsteen met figuurtjes en een kaart met vragen in de verschillende categorieën, waardoor je op een interactieve manier met kunst bezig bent. Zo werp je jezelf door het museum!

 

Je kunt het Museum Dobbelspel gratis lenen bij de kassa. Het is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Kinderfeestjes
Jarig? Bij het Van Abbemuseum geef jij het allerleukste feestje voor je vriendjes en vriendinnetjes!


Een kinderkunstclub, speciaal voor de jarige job

Niet alleen mag je op dit feestje het museum bezoeken met al je vrienden, maar ook ga je zelf aan de slag om kunst te maken! Voor jouw kinderfeestje zijn er drie mogelijkheden in het Van Abbe.

Ligging
Het Van Abbemuseum is gelegen aan de rand van het Centrum van Eindhoven en is met openbaar vervoer, auto en te voet goed bereikbaar. Het Van Abbemuseum ligt aan de rivier de Dommel en ligt daardoor middenin een opvallend natuurlijke omgeving. Landschapsvormgevers H+N+S voorzagen de rivier van een aanzienlijke verbreding, vistrappen en een ecologische oever. Naast het nieuwe deel van het gebouw is daardoor een ‘binnenmeer’ ontstaan, waaraan het museumcafé met terras ligt.
Openingstijden
dinsdag - zondag 11.00 – 17.00
1e donderdag van de maand 11.00 – 21.00
Prijs
Kinderkunstclub: € 6,- per kind.

Toegang
Volwassenen € 12,- p.p.
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Jongeren 13 - 18 jaar € 6,- p.p.
Groepen vanaf 10 personen € 9,- p.p.
CJP-houders & studenten € 6,- p.p.
Museumkaart, Vereniging Rembrandt gratis
Leden CIMAM/ICOM gratis
Stadspashouders gemeente Eindhoven € 6,- p.p.
Familiepas (2 volw. en max. 3 kinderen tot 18 jaar) € 24,00
Vereniging Vrienden van het Van Abbemuseum gratis
BankGiro Loterij VIP kaart gratis entree