Batavialand, ontdek Batavialand...als je durft!

Beschrijving
Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip de Batavia, duik in de geschiedenis van Flevoland en bouw zelf een dijk in het Watertheater. Batavialand heeft voldoende buiten- én binnenactiviteiten voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend.
Het museum
Loop langs de Flevowand en leer over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee van de IJstijd tot nu. Kruip in de huidvan een ingenieur in het Watertheater en bouw dijken. Stroop je mouwen op en vaar met een Koggeschip.

De Werf
Kijk mee en leer hoe 400 jaar geleden een groot houten schip werd gemaakt. Maak kennis met oude ambachten en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen of ringwerpen.

Schoolreisjes
Met rondleidingen, workshops en speurtochten wordt een schoolreis leuk, spannend en leerzaam. Combineer en maak je eigen dagprogramma.

Speurtocht
Met onze gratis speurtochten kunnen de leerlingen zelf op ontdekking gaan. In de speurtochten zitten elementen uit leergebieden en leerlijnen van het onderwijs verwerkt.
Ligging
Batavialand ligt aan het Markermeer in Lelystad, direct gelegen naast Batavia Stad. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is Batavialand makkelijk te bereiken.

Als je in Lelystad gearriveerd bent kun je het beste de borden Batavia Stad volgen. Die leiden naar de parkeerplaats van Batavia Stad waar je de mogelijkheid hebt om te parkeren. De kosten voor deze parkeergelegenheid zijn € 3,00 voor de hele dag. Je hebt ook de mogelijkheid om in de VOC- garage te staan, waarvan de kosten € 1,20 per uur zijn.  Bekijk via Google Maps hoe je het beste naar Batavialand kunt rijden. De parkeerplaatsen naast het museum zijn bedoeld voor elektrische auto's (twee plaatsen) of mindervaliden (twee plaatsen).
Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Zondag 11.00- 17.00 uur
Prijs
Voor de actuele prijzen kunt u terecht op onze website (zie button bezoek de website onder de foto's)