Ultieme wildedierenvakantie voor kinderen met WNF

Kinderen van 7 tot 12 jaar die dol zijn op wilde dieren kunnen deze zomer een onvergetelijke vakantie beleven. De Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF) organiseert een avontuurlijk zomerkamp waar kinderen van alles leren over natuur en dieren. Ze helpen mee in Dierenpark Emmen, maken hun eigen Ranger Dierenjournaal en overnachten samen in het WNF-Rangerkamp aan het Ermerstrand in Drenthe. Zelfs een nachtje slapen bij de haaien of de leeuwen is mogelijk.

 

Het zomerkamp van de WNF-Rangerclub wordt samen met Vinea georganiseerd, specialist in vakanties voor kinderen en jongeren. Het eerste zomerkamp begint 13 juli, het laatste op 20 augustus. Er is keuze tussen een WNF-Rangerclub Zomerkamp van vier of zeven dagen. De WNF-Rangerclub (de grootste wildedierenclub voor kinderen van 6 tot 12 jaar) biedt kinderen op deze manier de mogelijkheid om van heel dichtbij dieren van heel ver weg beter te leren kennen en begrijpen. 

 

WNF-Rangerclub

De zomerkampen van de WNF-Rangerclub zijn verdeeld in twee leeftijdsgroepen: kinderen van 7 tot 10 jaar en kinderen van 10 tot 12 jaar. Voor de jongsten staat de vakantie in het teken van oceanen. Zij kunnen een nacht bij de haaien van Dierenpark Emmen doorbrengen. De  oudere kinderen richten zich vooral op bedreigde diersoorten, zoals de olifant, de neushoorn en de leeuw. Heel bijzonder is dat zij bij het leeuwenverblijf kunnen slapen. Beide leeftijdsgroepen gaan aan de slag met het onderwerp koraal, onder andere door het maken van een actieposter. De WNF-Rangerclub voert dit jaar actie voor betere bescherming van de koraalriffen in Caribisch Nederland.

 

De kinderen brengen een groot deel van de tijd door in Dierenpark Emmen, waar zij een kijkje achter de schermen krijgen en ook daadwerkelijk meehelpen. Zo helpen ze bijvoorbeeld de dierenverzorgers bij het poepruimen in de verblijven, met klusjes op de kinderboerderij of met het voeren van de dieren. Ook wordt zogeheten speelvoer gemaakt voor de dieren, zoals ijs met visjes voor de otters en pompoen gevuld met vruchten voor de ringstaartmaki’s. 

 

Camping

Het WNF-Rangerkamp wordt opgezet op een prachtige camping midden in de bossen en direct aan het strand. De camping ligt vlak bij Erm, een dorpje in Drenthe en ligt op fietsafstand van Dierenpark Emmen. De begeleiders zorgen dagelijks voor een actief programma vol spellen. Zakgeld is niet nodig. Alle overnachtingen, activiteiten, maaltijden, tussendoortjes en begeleiding is inbegrepen.