Smaakboel introduceert gezond én lekker koken voor kinderen in Amsterdam

Amsterdam, 17 februari 2014 – Steeds meer mensen zijn bewuster van voeding en de herkomst ervan. Puur en gezond eten is absoluut een trend. Dit speelt ook bij ouders, want elke ouder wil voor haar of zijn kind het beste. Smaakboel speelt hier met haar educatieve en culinaire workshops op in. Tijdens de workshops van Smaakboel maken kinderen op een zelfontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van gezonde voeding. Dit alles in een plezierige en huiselijke omgeving op verschillende locaties in Amsterdam of tijdens kinderkookfeestjes bij de jarige thuis. Komende maand is Smaakboel iedere woensdagmiddag in dé nieuwe spot van Amsterdam te vinden, namelijk Hutspot.

 

Wat een boel smaken

Goede en gezonde voeding is voor de lichamelijke ontwikkeling en welzijn van kinderen essentieel. De Voedselconsumptiepeiling laat zien dat ruim 98 procent van de Nederlandse kinderen onvoldoende groenten binnenkrijgt. Voor fruit geldt 92 procent. (Bron: foodwatch). Eigenaresse Tessel Spreuwenberg : “Ik vind het belangrijk om een bepaalde bijdrage te leveren aan de maatschappij. Kinderen hebben steeds meer last van overgewicht (13% van de jongeren tussen 4 en 20 jaar. Bron: CBS)  en weten nauwelijks iets over het effect van voeding op de gezondheid of de herkomst van een product. Dat wil ik heel graag veranderen.” Daarom staan de workshops van Smaakboel in het teken van gezonde en gevarieerde ingrediënten, maar op een plezierige  en creatieve manier. Dit betekent dat er tijdens de workshops met verse, lokale en voornamelijk biologische producten wordt gewerkt. De gerechten zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld en er wordt gewerkt met verse producten, niet te veel specerijen en een minimaal gebruik aan e-nummers en zout. De reeds bekende cakejes en koekjes blijven staan en nieuwe, gezonde smaken worden ontdekt! 

 

Wekelijkse workshop in maart

Tijdens de maand maart 2014, organiseert Smaakboel iedere woensdagmiddag twee workshops in de keuken van Hutspot op de van Woustraat 4 te Amsterdam. Omdat het voor kinderen belangrijk is dat ze zich op hun gemak voelen, vinden alle workshops plaats in een huiselijke sfeer en staan de lessen in het teken van plezier. Tijdens de workshops worden kinderen in verschillende leeftijdsgroepen ingedeeld (Basis kok: groep 3, 4 & 5 of Fijnproever: groep 6, 7 & 8) zodat er de juiste aandacht is voor het kind. De workshops vinden plaats in kleine groepen van maximaal 10 kinderen per groep voor voldoende persoonlijke begeleiding. De kosten van de woensdagmiddag workshop bij Hutspot bedragen €10,- per workshop per kind.