Vanaf 7 februari voor het eerst in ons land: Living Dinosaurs ……!

U maakt een spannende en interessante tocht door het Mesozoïsche Tijdperk (Trias, Jura en Krijt), ofwel “De Eeuw der Reptielen”.  Het verhaal besluit met de ondergang van de dinosauriër die, zo De boeiende, internationale, reizende tentoonstelling Living Dinosaurs is vanaf 7 februari aanstaande voor het eerst in Europa te bewonderen. U ontmoet er levensgrote dinosauriërs zoals die 235 miljoen jaren geleden als kleine roofreptielen ontstonden tot aan de tijd dat sommige van hen uitgroeiden tot prehistorische monsters, die de alleenheerschappij veroverden op het land en in de lucht. wordt verondersteld, werd veroorzaakt door een gigantische asteroïde die 65,5 miljoen jaar geleden op de aarde zou zijn neergekomen. Living Dinosaurs vertelt over de meest recente bevindingen rond de biologie van de dinosauriër. U leest en hoort hoe zij in de loop der tijd veranderden, waarom deze dieren zo succesvol waren, en hoe we vandaag nog steeds afstammelingen van de dinosauriër om ons heen zien, al zijn we ons daarvan niet altijd bewust.
 

Prof. Dr Joost Gribnau en Prof. Dr  J. Anton Grootegoed van de afdeling Voortplanting en Ontwikkeling van het Erasmus MC hebben speciaal voor deze tentoonstelling de evolutie van de dinosaurus door de tijden heen beschreven en de inrichting van ‘’de Evolutie Hal’’ in Post Rotterdam begeleid.
 

De tentoonstelling is van 7 februari tot en met 15 juni 2014 in Post Rotterdam te bezoeken.  Wilt u deze unieke ontdekkingsreis maken? Onze deuren zijn van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 – 18.30u, Coolsingel 42, Rotterdam (op maandag gesloten). Voor kinderen is een speciale speurtocht door de tentoonstelling uitgezet.  Post Rotterdam is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: de metro stopt voor de deur *). Voor de gratis app, tickets en verdere informatie, zie:www.livingdinosaurs.nl.

 

*) Vanaf Centraal Station met het openbaar vervoer:

  • tram 7 en 8, stap uit bij de halte Pompenburg
  • tram 4 en bus 48 stap uit bij de halte Weena
  • metro D richting De Akkers stopt voor de deur; stap uit bij halte Stadhuis.

Living Dinosaurs is vanaf het Centraal Station ook makkelijk en snel aan te lopen. De gemiddelde looptijd is 10 minuten.

 

Als u de tentoonstelling bezoekt, kunt u van maandag t/m vrijdag met 20% korting op uw parkeerkosten parkeren in de Parkeergarage WTC-V&D, Leeuwenstraat 2,  3011 AL Rotterdam. De parkeergarage is alle dagen van de week 24/7, het gehele jaar geopend (ook op feestdagen).