Friet eten zonder schuldgevoel

Dankzij het nieuwe en unieke product Groentefriet kan vanaf nu iedereen genieten van friet zonder schuldgevoel. Het product bevat geen aardappel, maar is gemaakt van witte bonen, wortel en maïs. De frietjes zien er net zo knapperig uit als gewone aardappelfriet en ook de smaak doet niet onder voor de gebruikelijke patat. Het grote verschil is dat Groentefriet ongemerkt minder calorieën en koolhydraten bevat en rijk is aan vezels, eiwitten en mineralen. Daarmee zijn deze frietjes het slimme alternatief voor aardappelfriet. Groentefriet mag het ‘Gezondere Keuze’ Vinkje voeren en is verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten en de grote Albert Heijn filialen.

Groenteconsumptie
Bij zowel kinderen als volwassenen voldoet de groenteconsumptie niet aan de aanbevolen hoeveelheden. Uit onderzoek, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, blijkt dat in Nederland maar 1-2 procent van de kinderen de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 150 gram groente eet. Bij volwassenen is dit cijfer maximaal 14 procent van de aanbevolen 200 gram. Door Groentefriet te serveren in plaats van aardappelen, rijst of pasta is het dé manier om op een leuke en speelse wijze groenten binnen te krijgen.


Gezond alternatief 
Groentefriet is gemaakt van gepureerde wortel, maïs, witte bonen en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen. Met één portie Groentefriet krijgen kinderen al meer dan 50 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels binnen. Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ook geven ze nauwelijks calorieën en dat is gunstig om overgewicht te voorkomen. Daarnaast is deze friet rijk aan eiwitten en een bron van vitaminen en mineralen. Groentefriet bevat minder koolhydraten dan aardappelfriet, geen toegevoegde suikers en kunstmatige stoffen. Door de kruiden- en specerijenmix hebben de frietjes geen extra zout nodig. Groentefriet sluit hierdoor goed aan bij een gezonde levensstijl, ook voor volwassenen. Het past in het voedingsadvies van twee ons groenten per dag. Niet voor niets mag Groentefriet het, door het Voedingscentrum ondersteunde, ’Gezondere Keuze’ Vinkje voeren. Groentefriet is te vinden in het vriesvak bij alle PLUS supermarkten en de grote Albert Heijn filialen. Adviesprijs €2,99 per zak à 600 gram.