De Ontdekfabriek, avonturen beleven en uitvindingen bouwen!

Beschrijving
Actueel

In en om deze oude fabriek in Eindhoven beleef je fantastische avonturen. Je geniet van een gave speelfilm en je kunt volop spelen en uitvindingen bouwen. Binnen én (bij mooi weer) buiten! Reserveren voor dit leuke gezinsuitje is niet nodig.

Ben je bijna jarig? 
Op onze openingsdagen kun je een geweldig kinderfeest vieren!

Op alle andere tijden kun je op reservering met je schoolklas, BSO of bedrijf een excursie of evenement op maat beleven in De Ontdekfabriek.

Ligging
Je vindt De Ontdekfabriek op Strijp-S, de voormalige 'Verboden Stad' in Eindhoven, waar heel veel uitvindingen van Philips zijn bedacht en gebouwd! Er is een bushalte én een treinstation (NS station Strijp-S) vlak in de buurt en er is volop parkeergelegenheid. Het adres is: Torenallee 22, 5617 BD Eindhoven (volg de bordjes 'Apparatenfabriek')
Openingstijden
Zonder reservering: zondag 11-17 uur; woensdag en zaterdag 13-18 uur; Tijdens vakanties andere/extra openingsdagen.

Scholen en andere grote groepen altijd mogelijk op reservering.
Prijs
Tot en met 4 jaar gratis. 5 jaar en ouder: 8,50 p.p.
Ontdekfabriek daagt kinderen uit over 1,5 metersamenleving
Ontdekfabriek daagt kinderen uit over 1,5 metersamenleving
‘Hoe geef je je opa, oma of je lievelingsoom of -tante een knuffel als je zoveel afstand moet houden?’ Dat is de centrale vraag in de Anderhalf Beter Challenge die de Ontdekfabriek in Eindhoven samen met Philips organiseert. Ook andere ideeën over het nieuwe normaal in de anderhalvemetersamenleving zijn welkom.

De Ontdekfabriek op Strijp-S is ook al weer bijna twee maanden gesloten. Alleen online kunnen kinderen op ontdekkingstocht gaan in de wereld. ,,We willen laten zien dat je de corona-crisis ook positief kunt zien, als een uitdaging om de wereld te veranderen. Want dit hét moment is om juist níeuwe, bétere dingen te bedenken. Daarvoor willen we graag ideeën van kinderen genereren, want die denken daar toch vaak anders over dan volwassenen", zegt Chris Voets van de Ontdekfabriek. 

Voor één ‘challenge’ is er al een sponsor gevonden in Philips. Onderwerp: hoe kunnen we iets doen aan de afsluiting voor de buitenwereld van de verpleeghuizen en het contact met de ouderen daar verbeteren. De winnaars krijgen een 3D-geprint standbeeld van zichzelf, aldus Voets. 

Maar de Ontdekfabriek zoekt nog partners voor meer challenges. ,,Dan zou bijvoorbeeld PSV de uitdaging kunnen uitzetten om met ideeën te komen voor het voetballen in de anderhalvemetersamenleving. Maar het kan ook gaan over horeca of winkels. We zoeken dus nog partners voor dat soort vragen", aldus Voets. 

13 mei - 30 september
Eindhoven (Noord-Brabant)
Alle mogelijkheden
- Vanaf 4 jaar oud
- Van 2 tot 250 personen
- Geschikt voor gehandicapten
- Zowel binnen als buiten
Ligging
kaart
Eindhoven,