Gevangenismuseum, spannende tijdreis

Beschrijving

Ook voor jou is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum. Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot of uitgescholden worden aan de schandpaal? Wil je weten hoe een politiecel eruit ziet, een gevangeniscel of een isoleer? Bij ons mag je overal in! Bovendien kun je op woensdag- en zondagmiddag en tijdens de schoolvakanties een rondrit maken in een echte oude Boevenbus.

 

Wat maakt ons museum leuk voor jou?


De Lange Leo Kinderroute

Kun je nog niet zo goed lezen? Lange Leo, onze gezellige gevangenisboef, speelt graag voor gids. Hij heeft zich in het museum op een heleboel bijzondere plekjes verstopt en hoopt dat jij hem vindt. Voor jou en je (groot)ouders is er een vrolijke plattegrond waarmee dat je vast gaat lukken.  En door de korte verhaaltjes op de vrolijke plattegrond kom je gelijk een heleboel over de gevangenissen van vroeger en nu te weten.
 

De Vloek van Veenhuizen

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? Hou je van spannende verhalen en geheime spreuken? Dan is 'De Vloek van Veenhuizen' echt iets voor jou. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd, met het spannende verhaal rond Gaius van Veenhuizen. Lang geleden werd hij vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig? In het museum leer je vrienden van Gaius kennen. Zij helpen je de spreuk te vinden die de vloek opheft. Gaat het jou lukken om het mysterie van De Vloek van Veenhuizen op te lossen?

 

Verjaardagsfeestje

Je verjaardag vieren in het Gevangenismuseum? Dat kan! Nodig je vrienden en vriendinnen uit om op avontuur te gaan in Veenhuizen en volg het spannende spoor van de Vloek van Veenhuizen. Je maakt het voor iedereen nog leuker én extra spannend door het spoor in twee groepjes te volgen. Welk groepje lukt het om Gaius als eerste te bevrijden?


Museuminspecteurs

Inspecteer ons museum en geef een cijfer! Wat vind je leuk en wat kan beter? Bij de kassa van het museum ligt een inspectielijst die je tijdens je bezoek kunt invullen. Je bevindingen kun je insturen via de website van museuminspecteurs.

Ligging
Drenthe
Openingstijden
Het hele jaar: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Maandag gesloten, behalve voor groepen en in de schoolvakanties.

De Boevenbus rijdt het hele jaar elke woensdag- en zondagmiddag van 12.00 t/m 16.00 uur. De bus vertrekt elk half uur voor de ingang van het museum. Tijdens schoolvakanties rijdt de bus dagelijks.

Rondleidingen dinsdag tot en met zondag tussen 12:00 - 16:00 uur*
In de schoolvakanties vinden er alle dagen van de week, tussen 11:00 - 16:00 uur rondleidingen plaats.

 
* De openingstijden van de Rode Pannen zijn onder voorbehoud. 

Prijs
Boevenbus: Kaartverkoop aan de bus,
€ 2,00 per persoon. Niet geschikt voor mindervaliden.
Rode Pannen: Een bezoek aan de Rode Pannen kost € 2,00 per persoon.