Luchtvaartmuseum Aviodrome, een leerzaam dagje in de wolken

Beschrijving

Kijk omhoog en ontdek meer bij Luchtvaartmuseum Aviodrome

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een wereld vol vliegtuigavontuur! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdek jij alles over vliegen. Je ziet er het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, stapt aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flightsimulator en je verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. Of test jouw Spykerharde zenuwen tijdens de 4D-film Skymania.

 

Meer dan 100 vliegtuigen

In en rond de nieuwe expositie vind je meer dan 100 vliegtuigen. Allemaal bijzonder!

Oude vliegtuigen, houten vliegtuigen, straaljagers en zelfs ruimtecapsules. Een aantal vliegtuigen kun je van binnen bewonderen. En vergeet je niet omhoog te kijken? Ook daar zie je vliegende legendes. Ben je echt nieuwsgierig? Ga dan mee met onze bevlogen gidsen tijdens een rondleiding.

 

Nieuwe helikopter expositie

Bij luchtvaartmuseum vind je niet alleen meer dan 100 vliegtuigen, maar ook bijzondere helikopters en zelfs een gyrocopter. Ook halen we de held in jou naar boven, want in de nieuwe helikopter expositie kun jij zelf leren hoe je een helikopter bestuurt. Breng jij de reddingsmissie met de helikopter tot een succesvol einde?

 

Piloten- en stewardessenopleiding

Klaar om met jouw leerlingen door de wolken te vliegen? In het 4D-filmtheater van Luchtvaartmuseum Aviodrome worden al je zintuigen op scherp gezet. Beleef een spannende vlucht waarin je zelfs regen en koude golfstromen voelt. Voor wie de smaak te pakken heeft is er ook een piloten- en stewardessenopleiding. Leerlingen worden hierbij getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een vliegbrevet!

 

Sla je vleugels uit bij Luchtvaartmuseum Aviodrome! Reserveer vóór 1 april 2021 voor een schoolreisje na 1 april 2021 en profiteer van de vroegboekkorting! Indien het park gesloten is i.v.m. de corona maatregelen zijn er passende omboekregelingen.

Ligging
Luchtvaartmuseum Aviodrome ligt centraal in Nederland en is prima te bereiken met de auto, bus, trein, vliegtuig en boot.
Openingstijden
10.00-17.00 uur
Prijs
Voor actuele prijzen kijk je op onze website: www.aviodrome.nl
Alle mogelijkheden
- Vanaf 2 jaar oud
- Van 1 tot 100 personen
- Zowel binnen als buiten
Ligging
kaart
Lelystad, Flevoland
Aanbieders per plaatsnaam