MergelRijk, Grot met Dino’s, Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen!

Beschrijving

Grot met Dino’s, Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen! In MergelRijk wandel je, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel Dino’s en prachtige Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen. NIEUW is DINO adventure, je kunt in deze  spannende grot tussen de Dino’s rondlopen en alles over de Dino’s te weten komen. Met behulp van films o.a. van de zandtovenaar, fossiel– en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als een van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier van een blokje mergel iets leuks maken.

Indrukwekkend én educatief

Kinderen gaan op expeditie door het gangenstelsel met een leuke speurtocht in een doe-boekje. Ze kunnen op zoek gaan naar fossielen in de groeve en mogen als hoogtepunt zelf iets leuks maken van een blokje mergel in het grottenatelier. Deze grot is indrukwekkend én leuk tegelijk. Een bezoek aan deze veelzijdige grot mogen kinderen niet missen bij een bezoek aan Limburg.


Enkele hoogtepunten:
- DINO Adventure

- Het Kasteel van Valkenburg in miniatuur

- Zelf tekenen met mergelstof zoals de Mergeltovenaar (bekend van Efteling TV als de zandtovenaar)

- Levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt

- Ondergrondse sfeervolle schuilkapel

- Unieke mergelkunst en mooie zandsculpturen

- Een speurtocht door de grot voor kinderen

- Zelf mergel bewerken in het Grottenatelier
- Fossielen zoeken.

Ligging
Aan de rand van Valkenburg, met parkeerplaats voor de deur (= parkeerplaats van de steenkolenmijn tegen betaling van een dagtarief)
Openingstijden
Bekijk de website voor actuele openingsdagen en prijzen.
Prijs

Bekijk de website voor actuele openingsdagen en prijzen.