Museum in Utrecht

Filteren

Filters

Activiteiten
Leeftijd
Zoekwoord
Zoekwoord
Personen 0+
0
0
500
0500+
7 uitjes gevonden gevonden gebaseerd op de volgende filters
 • Musea
 • Plaats, regio of provincie: Utrecht
  • Kwalitatief aanbod van uitjes
  • Direct contact
  • Unieke content van uitjes

  Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes gaan zij op avontuur in de wereld in het klein.

  In de themaruimten van het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er de dokter, het verkeersplein, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

  Vanaf 2 jaar
  Binnen

  Het nieuwe UMU is open! Een familiemuseum vol onderzoek en wetenschap waar jullie zelf aan de slag kunnen. Hier is veel te zien en te doen en word je zelf een echte onderzoeker. 

  In het nieuwe Universiteitsmuseum Utrecht krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap. Hoe doen wetenschappers onderzoek en wat komt erbij kijken? 

  Kom jij grondig speuren, jezelf vergelijken met dieren of dokter jij het allemaal uit? Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in de wereld van de wetenschap? Kom langs en ga aan de slag als een echte onderzoeker!

  Buiten kun je dwalen door de Oude Hortus , de voormalige Botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Hier kom je verrassende bomen en planten tegen zoals de 260 jaar oude Ginkgo biloba, de pindakaasboom en de doodsbeenderenboom. Voor een lekker drankje of hapje kun je terecht in het nieuwe museumcafé. 

  Onderzoeksworkshops
  In het UMU kun je meedoen met verschillende onderzoeksworkshops. Ook voor het primair en voortgezet onderwijs zijn er diverse programma’s. Al deze programma’s worden begeleid door studenten van de Universiteit Utrecht, de Kennismakers. 

  Zien we je snel in het museum voor nieuwsgierige mensen?
  Neem een kijkje op www.umu.nl en plan je bezoek.

  Vanaf 8 jaar
  Binnen en buiten
  Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! In de 19e-eeuwse sterrenwacht ontrafelden wetenschappers vroeger de samenstelling van de zon en deden ze voor het eerst voorspellingen over het weer. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker op onderzoek! Beklim de trappen van het observatorium en bewonder de sterrenhemel op een Sterrenkijkavond. Kom alles te weten over het bijzondere gebouw, de sterren en het weer in een tentoonstelling, rondleiding of lezing. Of ga mee op een virtuele reis door het heelal in het planetarium. Sonnenborgh is gebouwd op een monumentaal bastion uit de 16e eeuw. Het is een van de best bewaarde bastions in Noord-Europa.

  Speciaal voor de kleintjes: De peuter- en kleuterroute Voetzoekertjes

  Ook de allerkleinste museumbezoekers kunnen nu in Sonnenborgh – museum & sterrenwacht terecht. Met de peuter- en kleuterroute Voetzoekertjes volgen ze de voetjes van een ruimtemannetje dwars door het hele museum. Het ruimtemannetje heeft foto’s gemaakt bij de spannendste museumobjecten. Wie vindt ze allemaal?

  Sterrenkijkavonden 
  Altijd al eens door een echte telescoop willen kijken? Op een Sterrenkijkavond zie je met eigen ogen hoe gasnevels, planeten en het maanoppervlak er van dichtbij uitzien. Elke Sterrenkijkavond staan twee grote telescopen op de hemel gericht en is er een interactieve lezing die gaat over wat er die avond aan de sterrenhemel te zien is

  Vrijdagavond: Sterrenkijkavond voor jongeren en volwassenen 
  - data: elke vrijdag vanaf half september tot begin april

  - tijd: van 20.00 tot 21.30 uur
  - prijs: €12,00 
  - voor wie: 12 jaar en ouder

  Zaterdagavond: Kinderkijkavond
  - data: elke zaterdag vanaf begin oktober tot begin april
  - tijd: van 19.30 tot 21.00 uur
  - prijs: €12,00 (kinderen)/ €10,00 (begeleiding)
  - voor wie: 6 tot 12 jaar

  De Sterrenkijkavonden zijn druk bezocht en beperkt toegankelijk. Om zeker te zijn van een plek koop je online tickets https://www.sonnenborgh.nl/sterrenkijkavonden.
  Vanaf 3 jaar
  Binnen

  Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over de eeuwenoude instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. Het hele jaar door kunnen bezoekers mee met de gratis Muzikale rondleiding. Tijdens de rondleiding wordt door enthousiaste rondleiders meer verteld over de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. Of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie en verwonder je in de Koninklijke Kamer.

  Museum Speelklok biedt ook een leuk dagje weg voor kinderen. Er zijn heel veel leerzame en vrolijke activiteiten waarin de kinderen centraal staan. Zo heeft Museum Speelklok iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een kinderrondleiding en neemt orgelaapje Toon de kinderen mee op speurtocht door het museum. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland! Kijk voor meer informatie op www.museumspeelklok.nl.

   

  Verjaardagsfeestje

  Ook kunnen de kinderen hun eigen vrolijke en muzikale verjaardagsfeestje vieren in het museum of op woensdagmiddag langskomen wanneer het een kinderfestijn is in Museum Speelklok. Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag wordt er om 14.00 uur een vrolijke kinderrondleiding gegeven voor de kleine museumbezoekers.

  Vanaf 4 jaar
  Binnen

  Een eeuwenoud huis, maar springlevend! Wandel door de tuin, drink wat in het koetshuis en laat je inspireren door alle magische verhalen van het kasteel.

  ONTDEK HET RIJKE VERLEDEN VAN SLOT ZUYLEN
  Langs de Vecht is in het jaar 1250 Slot Zuylen ontstaan. Het Slot kende sindsdien verschillende eigenaren en bewoners. In de 18e eeuw liet de eigenaar het verbouwen tot het prachtige kasteel dat we nu kennen. Sinds 1952 is Slot Zuylen opengesteld voor publiek als museum. Dompel je onder in de verhalen van het kasteel!

  Vanaf 4 jaar
  Binnen

  Houd jij van speuren? Ben je dol op kastelen? En lijkt het je leuk om al spelenderwijs meer te leren over het park en het kasteel? Kom dan speuren met de parkspeurtocht en ontdek de mooiste plekken!

  In de tuinen van Kasteel de Haar kan je (samen met je mede-speurder) een spannende speurtocht volgen. Loop langs de mooiste plekjes en ontdek alle leuke weetjes over het kasteel, het park én over de dieren die hier wonen.

  Je bent gemiddeld één uur bezig met de speurtocht en komt onder andere langs de rozentuin, het doolhof en het hertenkamp. Leer over het ontstaan en de magie van het park. Tijdens het speuren ga je op zoek naar de antwoorden op verschillende vragen. Nieuwsgierig geworden naar het kasteel? Koop tickets en kom dan gerust binnen om te ontdekken waar de baron en de barones woonden!

  De parkspeurtocht is vanaf 6 juni gratis verkrijgbaar bij aankoop van een parkkaartje of kasteelkaartje.

  Vanaf 6 jaar
  Buiten

  Kanonnen! Wat is er veel te zien en te beleven in het Nationaal Militair Museum. Het Nationaal Militair Museum is dé plek voor familie- of gezinsuitjes. Er is voor jong én oud van alles te doen. Luister samen naar bijzondere verhalen van stoere militairen, neem een vlieglesje of leer hoe je moet salueren als een echte militair.

  Het Nationaal Militair Museum is hét museum voor kinderen en 100% kidsproof. Ga je mee op avontuur? Duik in het verhaal van de krijgsmacht. Je leert verschillende onderdelen van de krijgsmacht kennen, hoort persoonlijke verhalen van militairen en ziet onze 360 graden koepelfilm. In iedere ruimte is genoeg aanbod om zelf te ontdekken en te beleven. 

  Xplore: De plek waar kids de baas zijn.
  In speelwereld Xplore ontdek je de wereld van de krijgsmacht op een wel heel avontuurlijke manier: stap je aan boord van een onderzeeboot of vlieg je liever mee in de Chinook? Je vindt er namelijk vier grote krijgsmacht speelobjecten: een Chinook, een tank, een kasteel en een onderzeeboot. Kinderen kunnen hier van alles ontdekken en spelen met fantasie.

  Buitenactiviteiten: Het museum ligt midden in de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. Neem de tijd voor een wandeling of leef je uit op onze stormbaan. Ons buitenterrein is tijdens openingstijden vrij toegankelijk. Ieder weekend tijdens het buitenseizoen* en dagelijks in de schoolvakanties kun je (mee)rijden in een mini-jeep, mini-tank of een écht militair voertuig.

  *Het buitenseizoen is geopend van 30 maart t/m 3 november 2024.

  Ga je in de vakantie mee op ontdekkingsreis? Iedere schoolvakantie is het museum ook op maandag geopend en zijn er veel stoere activiteiten. Bekijk het speciale vakantieprogramma.

  Ook heel leuk voor kinderfeestjes:  In en om het museum is van alles te zien en te doen. Dwaal lekker rond of ga op missie met één van onze speurtochten. Na afloop lekker wat eten in het restaurant en de dag is compleet!

  Een schoolreisje bij het Nationaal Militair Museum is avontuur, actie en plezier. Niet alleen in het museum, maar ook daarbuiten. Ontdek welke invulling bij jouw klas past en bezoek samen met jouw leerlingen het leukste en avontuurlijkste schooluitje in de buurt van Utrecht!

  Vanaf 3 jaar
  Binnen en buiten

  Over deze pagina

  Op zoek naar een musea in Utrecht? Ontdek de leerzame museumervaringen van Utrecht, waar cultuur en plezier samenkomen. In het hart van Utrecht worden kinderen betoverd door diverse musea. Hier kunnen ze zich onderdompelen in kunst, geschiedenis en wetenschap. Van boeiende exposities tot interactieve leerervaringen: Utrecht's musea bieden een onuitputtelijke bron van kennis en ontdekking. Voor alle leeftijden is er iets te beleven. Laat de kinderen dwalen tussen kunstwerken. Ouders kunnen met een gerust hart genieten van de stimulerende omgeving van Utrecht's musea die educatie en plezier in balans brengen. Geniet van rustige zitruimtes om te ontspannen terwijl bezoekers nieuwe inzichten opdoen en horizonnen verbreden. Dus, bezoek de inspirerende musea van Utrecht en zie hoe bewonderende blikken de ruimte vullen. Hier ontstaan onvergetelijke leermomenten voor de kinderen. Kom langs en beleef samen de magie van cultuur op een leuke manier in de gezellige stad Utrecht!

  Op zoek naar musea in de buurt van Utrecht? Kijk dan naar: Musea Amersfoort. Ook voor de leukste gezinsuitjes in utrecht en kinderfeestjes in utrecht en Amersfoort kan je terecht op WegmetdeKids.nl