Museum Buurtspoorweg, een eersteklas dagje uit!

Beschrijving

Gezellig sissend en fluitend baant de stoomlocomotief zich een weg door een prachtig landschap met bomen, sloten, struiken, boerderijen en weilanden vol met schapen, koeien of paarden. Ga je gezellig mee? De stoomtrein rijdt heen en weer tussen onze musea in Haaksbergen en Boekelo. Kijk door het raampje naar buiten of ren lekker door de historische wagons. Je kunt ook voorin de trein een kijkje nemen hoe die oude stoomlocomotief zijn werk doet. En als de conducteur langskomt mag je vast wel je eigen treinkaartje knippen.

 

Bij Museum Buurtspoorweg is veel te zien en te ontdekken

Op het station in Boekelo stap je even uit en wijst de conducteur je de weg naar de museumloods. Hier zie je een deel van de oude locomotieven en wagons die weer mooi gemaakt moeten worden. Wat een werk is dat! Verder kun je je uitleven op een groot springkussen in de vorm van… jawel… een stoomlocomotief. Er is ook een grote modelspoorbaan te vinden. En heb je zin in iets lekker, dan kun je dat hier kopen.

 

Als je de conducteur op zijn fluitje hoort blazen weet je dat het tijd is om met de trein terug te reizen naar het museum in Haaksbergen. Ook hier is veel te zien zoals de werkplaats waar ze allerlei reparaties uitvoeren, de locomotievenloods waar je verschillende locomotieven kunt bekijken. Of een draaischijf waarop de locomotieven kunnen omdraaien. En in een van de historische wagons kun je op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. Wil je weten hoe de ketel van de stoomlocomotief werkt? Of zelf een emmer met kolen volscheppen? Vraag het maar aan de depotassistent. In de Goederenloods kun je gezellig even wat lekkers eten en drinken. En in ons museumwinkeltje kun je terecht voor een cadeautje of souvenirtje.

 

Eersteklas dagje uit

De geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt bij Museum Buurtspoorweg op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. En met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen! Kortom, een bezoekje aan Museum Buurtspoorweg is echt een eersteklas dagje uit, voor jong en oud!

Ligging

Museumlocatie Haaksbergen: Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen

Museumlocatie Boekelo: kruising Zoutindustrieweg en Oude Deldenerweg, Boekelo (Enschede)

Openingstijden

Museumlocatie Haaksbergen: 10.00 tot 17.00 uur

Museumlocatie Boekelo: 11.00 tot 17.00 uur

April t/m oktober: iedere zondag

Juli: iedere dinsdag, woensdag en zondag

Augustus: iedere dinsdag en zondag
 

Kijk op onze website voor speciale evenementen en andere openingstijden en -dagen (zie button bezoek de website onder de foto's)

Prijs

0 t/m 3 jaar: gratis

4 t/m 11 jaar: retour € 6,50

12 jaar en ouder: retour € 9,50

Alle mogelijkheden
- Vanaf 4 jaar oud
- Van 1 tot 1000 personen
- Geschikt voor gehandicapten
- Zowel binnen als buiten
Ligging
kaart
Haaksbergen, Overijssel
Overnachten in de buurt