Museum Helmond, Kasteelbelevenissen

Beschrijving

Bij Museum Helmond ben je van harte welkom in de Kunsthal en in het kasteel Helmond. In het kasteel maak je een reis door de tijd en beleef je het bijzondere verhaal van het kasteel en zijn bewoners.. De eeuwenoude waterburcht uit omstreeks 1325 was vroeger een gesloten middeleeuwse vesting. Daarna werd het een deftige kasteelwoning en nu is het een museum. Je start je tour in de kelder met een wapenschildje. Dit schildje houdt je op een paar meter afstand van de vloer en dan…. zie je opeens allerlei woorden verschijnen! De woorden vormen verhalen die jou leren wat er in dit kasteel gebeurde. Zo was rond het jaar 1400 Jan III van Berlaer kasteelheer. Hij bouwde dit kasteel en hij laat je zien wat er allemaal moet gebeuren om een kasteel te kunnen bouwen. Je ontmoet er badende vrouwen en spelende kinderen, bedienden, schildknapen en gevangenen. Wie de kasteelkelder bezoekt maakt het allemaal mee: hoe het ging in die tijd met aanvallen en verdedigen, welke plichten de mensen hadden en welke rechten. Ook leer je van alles over wat de bewoners aten en dronken, wat er gebeurde als je gestraft werd en hoe het ging als je verliefd werd.

 

Voor het hele gezin

In de zomervakantie hebben we een leuk familieprogramma in de aanbieding. Je kunt je dan uitleven met middeleeuwse spellen, je verkleden als een echte ridder of prinses. Ook kun je in de kasteeltuin een spannende roofvogelshow bijwonen!

Kijk voor meer informatie over tijden, prijzen, data, activiteiten en tentoonstellingen op onze site www.museumhelmond.nl
Ligging
De twee locaties van het museum, het kasteel en de kunsthal, bevinden zich in hartje Helmond nabij horeca en winkels.
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op 1e Kerstdag.


Prijs
Kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders: gratis
Volwassenen € 10,00
Kinderen 4 t/m 17 jaar € 4,50