Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Spannende tijdreis!

Beschrijving
De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint!
Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Enkhuizen en Medemblik vaart het museumschip 'Friesland' over het IJsselmeer. Stap in voor de Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek. 

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de 20 km lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die compleet met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven. 

Reis je mee?
Ligging
Hoorn
Openingstijden

Vertrek- en aankomsttijden zijn te bekijken via de online dienstregeling: https://www.stoomtram.nl/reisplanner/


Het museum, de werkplaats en de winkel zijn geopend vanaf een uur voor het vertrek van de eerste tram en tot een uur na binnenkomst van de laatste tram die dag. De winkel is tevens tijdens kantoortijden geopend, deze zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Prijs

De tarieven zijn afhankelijk van het type reis:
https://www.stoomtram.nl/tarieven/