Oyfo Techniekmuseum, beleven, ontdekken en doen!

Beschrijving
Ga op zoek naar de wereld van techniek. In dit museum kun je beleven, ontdekken en doen. Waar in andere musea zaalwachters rondlopen om je op de vingers te tikken als je te dicht bij een kunstwerk komt, is het motto in het Techniekmuseum 'verboden af te blijven'. In dit interactieve museum in Hengelo is alles aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek. Leuk voor zowel jongens als meiden.
Interactieve wereldbol
Er is een uitgebreide collectie over verschillende technische onderwerpen. Kennis en inspiratie liggen op je te wachten in de vele museumafdelingen. Zo ontdek je duurzame energie op een bijzondere manier in de E-mission zaal. Op een enorme interactieve wereldbol onderzoek je hoe het met moeder aarde gaat. Daarna speel je de E-games en verdien je punten voor een schonere aarde.

Serious Gaming

In de Radar- & Detectiezaal word je uitgedaagd tot interactie, waardoor je meer inzicht krijgt in deze bijzondere technologie. Voor de kinderen worden deze technieken begrijpelijk gemaakt met Serious Gaming.


Techniek is overal
We vinden het belangrijk om leuke dingen voor kinderen in ons museum te organiseren! Ook al zou je het misschien niet direct denken, maar techniek is overal om je heen: als er aan de voordeur wordt gebeld, als je je kopje thee maakt, als je doortrekt nadat je naar de wc bent geweest, enzovoort. Zo is er op een bovenste verdieping van het museum het Spel der Techniek, hier kun je spelen en van alles leren over techniek.

...Er is er één jarig Hoera Hoera! ...
Natuurlijk kun je ook je verjaardagsfeestje bij ons vieren. Jij en je vriendjes en vriendinnetjes maken een leuk technisch werkstukje. Deze mag je natuurlijk meenemen naar huis. Ook doe je een spannende speurtocht langs stoommachines en andere apparaten. Je bent van harte welkom op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Prijzen zijn vanaf € 10,00,00 per kind, inclusief entree, materiaal, frisdrank en chips. Wij zullen er alles aan doen om er voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes een leuke verjaardag van te maken. Wel even van tevoren reserveren graag.

Wat is er te doen bij ons?
Tijdens de schoolvakanties zijn er diverse workshops waar je aan kunt deelnemen. Kijk op de website welke leuke activiteiten wij organiseren.
Ligging
Hengelo Overijssel
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 12.00 t/m 17.00 uur
Prijs
Toegangsprijs voor kinderen en volwassenen € 7,50 per persoon