Teylers Museum, leuk voor kinderen!

Beschrijving
Actueel
Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen. In het prachtige historische gebouw met spannende hoekjes valt van alles te ontdekken. Glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, super magneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meester, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog zo veel meer. In Teylers Museum kunnen kinderen zich eindeloos verwonderen. Teylers is het eerste museum van Nederland, en dat beleef je!
Voor alle kinderen ligt er bij de ticketverkoop een gratis speurtocht klaar waarmee ze op speelse manier de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen kunnen ontdekken. Populair zijn ook de familieworkshops die het museum op zondag en in de schoolvakanties organiseert.

Kunst & Vliegwerk 

Het museum staat en ligt vol met fantastische, rare, mooie en gekke apparaten, beesten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen. Op zondagmiddag en in de schoolvakanties leer je ze beter kennen tijdens de familieworkshops.

 

Voor wie?

Vooral voor kinderen, maar (groot)ouders en andere volwassenen zijn ook van harte welkom. Als je tussen 4 en 6 jaar oud bent, doe je samen met je (groot)ouders mee. Als je ouder dan 7 bent, mag je ook alleen aan de workshop meedoen. Wil je meedoen? Geef je dan op via teylersmuseum.nl. De workshops  zijn gratis (exclusief museumentree).

 

Verjaardagfeestje

Ben je jarig en wil je dit op een bijzondere manier vieren? Kinderen kunnen speciaal voor hun verjaardagsfeestje een creatieve workshop volgen in het Educatief Paviljoen. Bouw een vulkaan en laat hem uitbarsten! Of leer etsen als Rembrandt. Tijdens deze creatieve workshops ga je lekker zelf aan de slag en alles wat je maakt, mag je meenemen naar huis! Kosten voor een verjaardagsfeestje zijn 175 euro per workshop. Er kunnen minimaal 6 tot maximaal 15 kinderen meedoen met de workshop. Het partijtje is op alle dagen van de week te boeken, m.u.v. maandag en zondag.  Je kunt het museum bereiken via  of 023-5160972. 

Ligging
Spaarne 16
2011 CH Haarlem
Openingstijden

Het museum is geopend op:
dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur                  
zaterdag, zondag, feestdag: 11.00 - 17.00 uur        

De workshops zijn van 13 – 14 of van 14.30 – 15.30 uur. De workshops zijn gratis (met toegangsbewijs voor het museum). 

Prijs

Volwassenen € 14 pp              
Groepsprijs € 11pp (vanaf 10 personen) 

Kinderen va. 6 jaar € 2,00           

Blitslab (8+)
Blitslab (8+)

Het Blitslab gaat weer open!

Kom experimenteren met geluid, licht, kracht en elektriciteit. Maar schrik niet van de vonken.  

Je vindt het Blitslab in de tuin van het museum. Er worden sessies gegeven van steeds 30 minuten tussen 12.30 – 16.45 uur.

Als je wilt meedoen kun je je aanmelden in het museum op de dag van je bezoek (online inschrijven is niet mogelijk).

10 oktober - 18 oktober
Haarlem (Noord-Holland)
Teylers tekent (4+)
Teylers tekent (4+)
Op de eerste verdieping van het museum mag iedereen meetekenen aan de roltekening die ook vanuit de hal te zien is. Teken bloemkoolwolken, donderwolken, wolken met gezichten of juist pootjes en slurven. Ook het landschap eronder mag natuurlijk gezien worden!
10 oktober - 18 oktober
Haarlem (Noord-Holland)