Theater De Krakeling, jeugd- en jongerenvoorstellingen

Beschrijving
Na 42 jaar hebben we afscheid genomen van het oude, monumentale pand uit 1887 aan de Nieuwe Passeerdersstraat. Vanaf 1 juli zijn we te vinden op Cultuurpark Westergas. We hebben we onze intrek genomen in het voormalige Westergastheater aan de Pazzanistraat 15. Een prachtig, oud pand met een modern theater. Het gebouw staat op een kindvriendelijk terrein, met het Westerpark als achtertuin en Cinekid en het Ketelhuis als buren. Zowel De Krakeling als De Westergas zijn bruisende plekken voor gezinnen uit de stad: een unieke combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. 
Theater De Krakeling is hét theater waar kinderen en jongeren en hun familie kunnen genieten van toptheatervoorstellingen. Kies een voorstelling uit ons programma en bestel je kaartjes online.

Met de klas naar het theater
Bij elk voorstellingsbezoek in schoolverband organiseren we omkaderende lessen en workshops (op school) zodat een voorstelling mag en kan beklijven. Met deze omkaderende educatie bieden we de leerlingen verdieping vanuit de thema’s uit de voorstelling die zij bezoeken. Hierbij staat kennnismaken met theater, stimuleren van verbeeldingskracht, fantasie en spelplezier centraal.

Elke voorstelling heeft een uniek, passend educatieprogramma. Alle lessen en workshops worden ontwikkeld met theatermakers en educatief medewerkers en worden gegeven door gediplomeerde theater- en dansdocenten. In de lessen ervaren de leerlingen hoe het is om zelf toneel te spelen, te presenteren, te kijken, te luisteren naar elkaar en hierop te reflecteren.

Ligging
in het voormalige Westergastheater aan de Pazzanistraat 15
Openingstijden
Kom op tijd, maar niet te vroeg. In verband met de geldende maatregelen vragen wij je om maximaal 30 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. De kassa van De Krakeling is niet bemand, voor vragen kunt u terecht bij de publieksbegeleiders.
Prijs
Vanaf € 7,50
- Toegangskaarten zijn alleen online te bestellen. Ivm met corona is de kassa tijdelijk niet bemand. Informatie en vragen via kassa@krakeling.nl