Uilen- en dierenpark De Paay, kleinschalig dierenpark

Beschrijving
Dit bijzondere park is ongeveer 1,5 hectare groot en biedt plaats aan zo’n 80 verschillende diersoorten. Alle dieren zijn gehuisvest op zeer korte afstand van de paden, waardoor de bezoeker een prima contact heeft met elk dier. Echt bijzonder is de kangoeroeweide. Hier wonen een aantal Bennett Wallabies, een klein soort kangoeroe. Zij lopen vrij rond in de weide, net als de bezoekers en daardoor is er rechtstreeks contact mogelijk. De caviaweide biedt net zoiets. Tijdens de zomer lopen er tientallen cavia’s los rond. Ze vinden het heerlijk om door de bezoekers geaaid te worden. Ook het geitenweitje is vrij toegankelijk.
In het schemerige uilenbos vindt u allerlei soorten uilen verborgen tussen het gebladerte. De Paay heeft ongeveer 15 verschillende soorten uilen. Op de grote infoborden vindt u alle informatie over deze prachte vogels.

In de grote weide staan 3 kamelen heerlijk te grazen. De babykameel is vooral erg nieuwsgierig en komt graag dichtbij een kijkje nemen.

Alhoewel niet alle dieren u in de gaten houden, zijn de stokstaartjes kampioen wachtpost. De gehele dag staat er eentje op zijn plek klaar om de rest te waarschuwen voor een gevaar. Bij alarmfase 1 roetsjen ze allemaal tegelijk hun holen in, om vervolgens na korte tijd weer hun parmantige kopjes naar buiten te steken. Het viel waarschijnlijk toch wel mee met het gevaar.

Rondlopen tussen al deze dieren is een unieke ervaring. De teksten op de infoborden met bijbehorende foto geven u een extra stukje informatie. Een bezoek aan dit park is beslist de moeite waard. Op afspraak kan er in het weekeinde of in de zomervakantie een uilenpresentatie gegeven worden of een rondleiding. Bel of mail voor meer informatie hierover.

Voor de kinderen liggen er gratis speurtochten klaar bij de kassa.
Ligging
Gelegen vlak langs de A2. Routeplanner op de site.
Openingstijden
Woensdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur
Woensdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur
Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 10.00 - 17.00 uur

Voor schoolbezoeken kan in overleg ook een bezoek op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gepland worden.

In de Kerstvakantie is het park elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.
Ook beide kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag.
Prijs
0 - 2 jaar gratis
3 - 9 jaar € 5,00
10 jaar en ouder € 6,00