Beleef de modernste haven van Europa!

  • FutureLand
  • 1 - 40 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Dichterbij de modernste haven van Europa kan je niet komen. In FutureLand, het gratis informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, ervaar je de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers. Bezoek FutureLand met een groep of klas en geniet van het uitzicht op automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld. Het is mogelijk een presentatie en rondleiding te boeken met een ervaren voorlichter. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven!

Veel te beleven
Leer meer over nieuwe vormen van energie in de quiz en VR-ride.  In de 360ºPortExplorer neem je een kijkje achter de toegangspoorten van de nieuwe bedrijven op Maasvlakte 2. Ervaar onder de levensgrote wereldbol waarom de Rotterdamse haven moet groeien of ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe land boven water komt!

Speurneuzen gezocht!
Download de speurtocht of haal 'm op bij de balie van FutureLand en ga zelf op pad naar duin en strand en leer alles over de dieren en bedrijven in de omgeving. Misschien zie je wel een zeehond of zandhagedis! De speurtocht begint bij parkeerplaats P3 van het Maasvlaktestrand aan de Maasvlakteboulevard. Je kunt hier gratis parkeren. Tip: neem je verrekijker mee. Je downloadt de speurtocht via futureland.nl

Fossielenexpeditie: leuk voor jong en oud
Maasvlakte 2, de uitbreiding van de Rotterdamse haven, is opgespoten met zand diep opgezogen uit de bodem van de Noordzee. Dit zand is rijk aan fossielen uit lang vervlogen tijden. Botten, tanden, kiezen en geweien, ze vertellen allemaal eenverhaal over de bewoners van toen. Zo’n 30.000 jaar geleden, tijdens de laatste IJstijd, bevolkten mammoeten, hyena’s en vele andere diersoorten de bodem van de huidige Noordzee. In FutureLand zijn deze bijzondere vondsten te bewonderen. Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden met regelmaat strandexcursies georganiseerd vanuit FutureLand naar het Maasvlaktestrand.

Ligging uitje

FutureLand ligt op de grens van de huidige Maasvlakte en Maasvlakte 2 ter hoogte van Slag Dobbelsteen. Alle bestemmingen in het havengebied hebben een eigen nummer. Deze havennummers staan op de borden aangegeven. Volg voor FutureLand nummer 8360.

GPS-coördinaten
Lengte: 4° 0’ 55’’ E
Breedte: 51° 57’ 35’’ N

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!