Een dag is veel te kort!

  • Zuiderzeemuseum
  • 1 - 100 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Terug in de tijd!
Het Zuiderzeemuseum is niet alleen ontzettend leuk voor de hele familie, maar ook heel leerzaam! Speel samen met je (groot)ouders oud-Hollandse spelletjes, kruip in de schoolbanken van toen of doe proefjes in het Waterlab! Ook in het binnenmuseum valt er van alles te beleven. Klim op een vissersschip of ga op pad met Marretje de meeuw. En ben je bijna jarig? Dan vier je natuurlijk jouw kinderfeestje in het museum!

Waterwijs: We zijn nu gewend dat er altijd schoon drinkwater voorhanden is, maar voor de toenmalige bewoners van de Zuiderzeeregio lag dit heel anders. Volg de audioserie langs historische waterlocaties en luister naar verhalen over de dorpsput en de klapgoot. Onderweg vind je het waterlab, waar kinderen proefjes kunnen doen, en vier waterkunstwerken: stap bijvoorbeeld onder de Waterpoort of schrijf een weernotitie. Maak je bezoek compleet in het binnenmuseum, waar je alles leert over het watergebruik van toen én nu!

Kinderfeestjes:
EEN MUTS VOOR MARRETJE. Als je jarig bent eet je taart! Maar… een super coole verjaarsdagmuts mag natuurlijk ook niet ontbreken. (4-7 jaar).
EEN SLAAPPLEK VOOR MARRETJE. Speurneuzen opgelet! Wie is de allerbeste speurneus en ontdekt de slaapplek van Marretje de Meeuw? (7-10 jaar)

Buitenmuseum: Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum.  Meer dan 140 historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp.  Je kunt zoveel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum dat een dag eigenlijk veel te kort is. Ga bijvoorbeeld mee op Expeditie Waterwerken! Ontdek op een speelse en actieve manier de waarde, kracht en betekenis van water.  

Het buitenmuseum is t/m 3 november dagelijks open. Het binnenmuseum is het hele jaar open (uitgezonderd 25-12 en 1-1). Bekijk voor actuele info de dagagenda.

Tickets
Via https://zuiderzeemuseum.nl/onlinetickets kunt u direct u tickets bestellen! Hier kunt u ook uw tickets bestellen voor Mysterie in het Zuiderzeemuseum. 

Ligging uitje

Enkhuizen. Het museum is goed bereikbaar per auto maar ook met de trein is het eenvoudig om het museum te bereiken.  
De overtocht met de veerboot naar het buitenmuseum zit bij de prijs inbegrepen.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!