Grot met Dino’s, Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen!

  • MergelRijk
  • 1 - 250 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving

De leukste grot van Valkenburg! Met een speurtocht en o.a. dino’s, 3D grotschilderingen, mergel- en zandsculpturen. 
Je mag in deze spannende grot tussen de Dino’s rondlopen in het DinoRijk en je komt er alles over de Dino’s, de Limburgse grotten en de mergelsteen te weten. Je gaat met een speurtocht in je eigen tempo op pad door de grot. Je beleef er talloze interessante verhalen over de mergel en de grotten, aan de hand van prachtige zandsculpturen, mergelbeelden en filmpjes, o.a. van de Zandtoveraar. Bij de nieuwe 3D grotschilderingen ga je de allerleukste foto’s maken. Deze 3D grotschilderingen zijn uniek in de wereld en superleuk!

Indrukwekkend én educatief
Kinderen gaan op expeditie door het gangenstelsel met een leuke speurtocht in een doe-boekje. Ze kunnen op zoek gaan naar fossielen in de groeve en mogen als hoogtepunt zelf iets leuks maken van een blokje mergel in het grottenatelier. Deze grot is indrukwekkend én leuk tegelijk. Niet alleen voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Een bezoek aan deze veelzijdige grot mag je niet missen bij een bezoek aan Limburg.

Enkele hoogtepunten:
- 3D grotschilderingen
- DinoRijk
- Het Kasteel van Valkenburg in miniatuur
- Zelf tekenen met mergelstof zoals de Mergeltovenaar (bekend van Efteling TV als de zandtovenaar)
- Levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt
- Ondergrondse sfeervolle schuilkapel
- Unieke mergelkunst en mooie zandsculpturen
- Een speurtocht door de grot voor kinderen
- Zelf mergel bewerken in het Grottenatelier
- Fossielen zoeken

Ligging uitje

Aan de rand van Valkenburg, met parkeerplaats voor de deur (= parkeerplaats van de steenkolenmijn tegen betaling van een dagtarief)

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!