Kasteel Doorwerth, méér dan alleen een kasteel in de uiterwaarden van de Neder-Rijn.

  • Kasteel Doorwerth
  • 1 - 150 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Ben je op zoek naar een dag vol avontuur en ontdekkingen? Dan is een bezoek aan kasteel Doorwerth precies wat je zoekt! Dit historische kasteel staat bekend om zijn unieke combinatie van verschillende architectonische stijlen. 

Bij een bezoek aan kasteel Doorwerth zul je versteld staan van de indrukwekkende muren die voor een deel al meer dan 700 jaar staan.  Het is een stoer, middeleeuws kasteel waar je kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. Binnen dikke muren ontdek je de schoonheid en de verhalen van het verleden, in de grote zaal, de eetkamer waar de kasteelbewoners vroeger dagelijks leefden en in de keuken, waar natuurlijk alleen het personeel kwam. 

Ook is in het kasteel het Nederlands Jachtmuseum gevestigd, waar je leert over de geschiedenis van het jagen en de jachtcultuur in Nederland. De collectie bevat o.a. antieke jachtwapens, kleding, schilderijen en indrukwekkende jachttrofeeën. Samen met bosbouwcollectie geeft het een beeld van een kasteel in  bedrijf.  

Niet alleen kun je het kasteel verkennen, ook de moestuin is een bezoek meer dan waard. Geniet van de rust en de prachtige omgeving terwijl je ontdekt hoe de mensen in het verleden de gronden om het kasteel gebruikten voor hun landbouw en veeteelt. Het is een unieke ervaring om te zien hoe het verleden en de natuur samenkomen in één plek. 

Bovendien zijn er leuke speurtochten, activiteiten en rondleidingen voor kinderen en volwassenen, zodat iedereen iets leuks en leerzaams kan doen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, of gewoon een leuke dag uit wilt, kasteel Doorwerth biedt iets voor iedereen. 

Het is meer dan alleen een museum, het is een verhaal over de tijd en de mensen die hier vroeger hebben geleefd. Door deze verhalen te ontdekken, krijg je een uniek inzicht in het verleden en de rijke cultuur van Nederland.

In  kasteelcafé de Zalmen komen heden en verleden bij elkaar! Het café biedt comfort met een uitgebreide menukaart vol heerlijke gerechten en drankjes. Of je nu komt voor een ontbijt, koffie, thee of een gezellige borrel, de Zalmen biedt de perfecte ambiance. 

Bezoek dit historische juweel en ontdek hoe het verleden nog steeds levend is in kasteel Doorwerth!  

Ligging uitje

Doorwerth
Gelderland

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!