leuk voor kinderen!

  • Teylers Museum
  • 2 - 60 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving

Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen!
In het prachtige historische gebouw met spannende hoekjes valt van alles te ontdekken. Glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, supermagneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meesters, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog veel meer. In Teylers Museum kunnen kinderen zich eindeloos verwonderen.

Teylers is het eerste en oudste museum van Nederland, en dat beleef je!

Voor alle kinderen ligt er bij de ticketverkoop een gratis speurtocht klaar. Er is een nieuwe familiespeurtocht in de nieuwe vleugel: Pieter Teylers Huis. Er zijn ook andere speurtochten waarmee je op speelse manier de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen kunt ontdekken.

Extra activiteiten in de schoolvakanties
Tijdens de schoolvakanties is er extra veel leuks te doen, in het bijzonder voor families met kinderen. Bekijk ons actuele aanbod hier.

Inloopworkshops 
Elke zondagmiddag zijn er creatieve workshops voor het hele gezin. Door samen te knutselen leer je de collectie (en elkaar) nog beter kennen!  

Data: Elke zondag en meerdere dagen in de schoolvakantiesTijden: van 13:00u tot 15.30u (inloop tot 15:00u mogelijk) Locatie: Educatief Paviljoen (achter het museumcafé)

Praktische info: de workshops zijn gratis op vertoon van een entreebewijs.Meer informatie

Voor wie?
Voor families met kinderen. Iedereen is van harte welkom. De workshops zijn gratis (exclusief museumentree).

De Lorentz Formule
Met de theatrale tour De Lorentz Formule ga je in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. Leer alles over de Grote Elektriseermachine die in Haarlem is geïnstalleerd, waar vonken van wel zestig centimeter van afspatten.

Voor wie?
De tour is geschikt voor iedereen van 10 tot 110 jaar, natuurkundige kennis is niet vereist. Per keer kunnen 20 bezoekers mee. Deelname is gratis. Aan de kassa kun je je aanmelden om mee te doen.

Elke vrijdag, zaterdag en zondag 12.30, 14.00 en 15.00 uur  De Lorentz Formule

Ligging uitje

Spaarne 16
2011 CH Haarlem

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!