Ontmoet Rembrandt!

  • Museum het Rembrandthuis
  • 1 - 1500 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving

In het monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw.

Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de verzamelaar, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond. Kom langs en ontmoet hem in zijn eigen huis!

JUNIOR AUDIOTOUR
Een bezoek aan Rembrandts huis komt nog meer tot leven met de gratis junior audiotour. Loop door de kamers en het atelier van Rembrandt en ontdek wat er allemaal gebeurde in de zeventiende eeuw. Met wie woonde Rembrandt samen? Wat werd er in de keuken bereid? Wie kwam er allemaal op bezoek bij de kunstenaar? Elke kamer van Rembrandts huis heeft een eigen verhaal.

GRATIS SPEURTOCHT
Speciaal voor jonge ontdekkers hebben we een gratis speurtocht. Ontdek de geheimen van Rembrandts huis en leer de kunstenaar beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Rembrandt een eigen schatkamer had? En dat hij zelf zijn verf maakte op basis van pigmentpoeders? Duik in de zeventiende eeuw aan de hand van leuke vragen en opdrachten. Aan het einde van de speurtocht ligt er een verrassing klaar bij de kassa.

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m zondag 10.00 – 18.00 uur; (maandagen van 18 juli t/m 22 augustus wel geopend)
27 april & 25 december is het museum gesloten.

Kijk voor de activiteiten in de vakanties in onze agenda op deze pagina, of klik op onze web meer Rembrandt!site!

Ligging uitje

Het museum is gevestigd in het centrum van Amsterdam aan de Jodenbreestraat 4. Dit is vlak achter het Waterlooplein, op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. 
Trein
Amsterdam Centraal Station (15 minuten lopen of 2 minuten met de metro).

Metro
Elke lijn vanaf en richting Centraal Station Amsterdam. Halte Nieuwmarkt of Waterlooplein

Tram
Tramlijn 14, halte Waterlooplein

 Auto
De parkeergarages Waterlooplein, Muziektheater/Stadhuis of Valkenburgerstraat liggen allemaal in de buurt van het museum (ongeveer 3 minuten lopen van het museum).

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!