Museum Nienoord

  • Museum Nienoord
  • 2 - 100 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Verborgen Verhalen
Discodansen? Welnee, in de 18de en 19de eeuw leerde je hofdansen. De heren droegen keurige pakken, de dames dansten in jurken met wijde rokken. Probeer maar eens zo’n hofdans te dansen! Wil je liever weten hoe plantenresten in de bodem veranderen in veen en hoe dat veen als turf wordt afgegraven? Ook dat kun je ontdekken in ons museum. Of ‘kijk en luister’ hoe de muren over vroeger praten.

Bestemming Bereikt
Zin om te leren hoe je een paard moet mennen? Speel dan het men-spel in de tentoonstelling Bestemming Bereikt. In de 19de eeuw was het helemaal niet zo gemakkelijk om bijvoorbeeld vanuit de stad Groningen naar Nienoord te reizen. Mooie asfaltwegen en auto’s waren er niet. De rit ging over hobbelige zand- en keienwegen, zodat de koets voortdurend heen en weer schommelde. De passagiers konden wel ‘zeeziek’ worden! En dan moest de koetsier het paard of de paarden natuurlijk ook nog in bedwang houden. Probeer het maar eens en zorg dat je je ‘bestemming bereikt’.

Familierondleiding
Elke laatste zondag van de maand en tijdens vakanties op de woensdagmiddag om 13:30 uur kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders de borg ontdekken tijdens de familierondleiding. Onze koetsiersdame vertelt je van alles over de ‘schatten’ van Nienoord.

Scholen
Voor scholen heeft Museum Nienoord educatieve programma’s. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het aanvraagformulier. 

Kinderen hoeven zich niet te vervelen bij Museum Nienoord. Er is altijd van alles te doen! Tijdens schoolvakanties organiseren we regelmatig extra kinderactiviteiten. Kijk op onze site voor meer informatie.

Ligging uitje

Leek 

Groningen 

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!