Ontdek huis Verwolde!

  • Geldersch Landschap & Kasteelen
  • 1 - 50 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Huis Verwolde in het Achterhoekse Laren neemt je mee op reis naar het verleden. Hier zie je hoe één adellijke familie het huis 200 jaar lang bewoonde. Het bovenhuis is ingericht alsof je de vroegere bewoners zomaar tegen het lijf kan lopen. In het onderhuis maak je op interactieve manier kennis met de bewoners en hun personeel. Hoe leuk is het om op het bed van de huisknecht uit te proberen of een bloemenboeket samen te stellen of monogram op bestek te graveren. Kinderen vermaken zich prima op Verwolde.

Wie ‘Downstairs’ nieuwsgierig is geworden naar het leven Úpstairs’, kan met een rondleiding met gids mee door de sfeervol ingerichte vertrekken. De theeschenkerij en de kasteelwinkel zijn vrij toegankelijk.

Vier je kinderfeestje bij Huis Verwolde!

Kinderfeestje – Op stap met de gouvernante
Bij aankomst op huis Verwolde verkleden de kinderen zich in een prachtige jurk of stoer jonkerpak. Dan maken zij samen met de gouvernante een bijzondere tocht door het huis langs de mooie zitkamer, de kinderkamer en de prachtig gedekte tafel in de eetzaal. De kinderen leren sierlijk te buigen, statig te lopen en deftig te drinken precies zoals de adellijke bewoners dat deden. Na afloop krijgen ze wat te drinken en te eten aan een tafel die ze eerst zelf keurig gedekt hebben! Het bordes aan de voorkant van het huis is een mooie plek voor een leuk fotomoment door de ouders. 

Op aanvraag mogelijk van april t/m oktober op woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Dit feestje duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor maximaal 8 kinderen van 5 t/m 10 jaar.

Kinderfeestje - Op stap met de knapzak
Samen met de jarige en vriendjes en vriendinnetjes gaan jullie op stap met de knapzak. Voor onderweg zit er wat lekkers in de knapzak en als jullie weer terug zijn kunnen de kinderen op ontdekkingstocht door het onderhuis.  Zo maken ze kennis met de vroegere bewoners en hun personeel. Ze mogen in het bed van de huisknecht liggen, een bloemenboeket samenstellen en een monogram op bestek graveren.

Natuurlijk moet er feestelijk worden afgesloten en dat doen we gezellig in de theeschenkerij. Er staat ranja met wat lekkers klaar en je kunt hier eventueel je cadeautjes laten uitpakken.

Op aanvraag mogelijk van april t/m oktober.
Starttijd tussen 11.00 en 14.00 uur.
Dit feestje duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor maximaal 8 kinderen van 5 t/m 12 jaar. (minimaal 1 volwassene per 4 kinderen mee als begeleiding)

Kosten per kinderfeestje: € 120,00

Ligging uitje

Laren (GLD)

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!