Een bezoek aan de beschermers van Nederland

Wat je kinderen nog niet weten over de duinen en dijken in Nederland, leren ze bij Terra Maris op Walcheren. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.    

Een dagje WegmetdeKids kan leuk zijn en kan leerzaam zijn. Bij Terra Maris is het leuk én leerzaam, voor kinderen en voor ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms; eigenlijk voor iedereen. Terra Maris is een museum in Zeeland, op Walcheren, het is hét museum voor Nederlandse natuur en landschap. Als je zegt Nederland, dan zeg je dijken en duinen; onze beschermers. Het lage land moet beschermd worden tegen het woelige water om haar inwoners veilig te houden. Bij Terra Maris laten ze de kinderen van vandaag zien hoe duinen tot stand komen, hoe dijken gemaakt worden en hoe belangrijk ze zijn. Zo kunnen zij als volwassenen van morgen hun steentje bijdragen aan de bescherming van ons prachtige land. Bij Terra Maris vind je een landschapstuin, het ScharrelLAB en een mottekasteel. Een mottekasteel is een van de oudste kasteelvormen en die bij Terra Maris is wel 10 meter hoog. De duinen en het strand in de achtertuin zorgen samen met de omliggende bossen voor het perfecte decor voor kinderfeestjes, een dagje uit met het gezin en schoolactiviteiten.

 

Het land van de duinen en dijken

Omdat dijken en duinen zo belangrijk zijn, is het goed dat kinderen (en volwassenen) er meer van weten. Na de Watersnoodramp in 1953 zei iedereen: ”Dat nooit meer!” Inmiddels zijn de Nederlandse ingenieurs en waterschapsmanagers de beste van de wereld. Van de VS tot de Verenigde Arabische Emiraten, overal wordt onze kennis en kunde ingezet om droge voeten te behouden. In de landschapstuin van Terra Maris zie je op schaal hoe onze natuurlijke en gebouwde waterwerken functioneren.

 

Dagje uit met het gezin

Een dagje op pad met het gezin of de hele familie? Op deze website vind je heel veel ideeën om jullie tijd samen goed te besteden. Kies je voor indoor of outdoor? Sportief of juist geschikt voor iedereen? Een gevarieerd programma of liever niet? Laat je inspireren en dan zorgen we samen voor een onvergetelijke dag.


Relevante uitjes: