Wat staan je kids te wachten in Veiligheidsmuseum PIT?

‘Als ik later groot ben word ik politieagent’! Waarschijnlijk hoor je het je kind zo zeggen. Waarom echter wachten tot later. Laat de droom van je kind nu al in vervulling gaan met een bezoekje aan het Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Wat je kids tijdens deze dag te wachten staat lees je hier.

Ontdek de vaderlandse geschiedenis
Waan je samen met je kids in de geschiedenis van de politie, brandweer en ambulance. Hoe zou men vroeger een arrestatie plegen? En hoe werden branden geblust en hielp men slachtoffers in het ziekenhuis? Vergeleken met vroeger is het een wereld van verschil. Je kids zullen versteld staan van alle historische verhalen en bijzondere gebeurtenissen. Tijdens deze reis door de tijd wordt alles bijgebracht over de veiligheid van ons kleine kikkerlandje.

Steek zelf de handen uit de mouwen
Om er een onvergetelijk familieuitje van te maken, kunnen je kids zelf aan de slag met het oplossen van een misdaad en het blussen van een brand. Hebben ze nog energie over? Dan biedt een ritje met de skelter over het parcour een goed vervolg. Naast deze interactieve games waar je kids zelf de handen uit de mouw steken, zijn er speciale speurtochten voor de echte fanatiekelingen. De brandweer- en politieliefhebbers komen dan nog meer te weten over het reilen en zeilen van deze professionals. Uiteindelijk zullen ze veel op steken over de veiligheid van ons land.

Aanschouw de historische collectie
Neem even wat gas terug en baan je een weg door de historische objecten uit de Nederlandse geschiedenis van de Veiligheid. Van antieke brandweeruniformen tot een kijkje in het crisiscentrum van toen. Je kids leren en zien alles op het gebied van veiligheid en komen te weten hoe de helden van weleer onze land beschermde.

Zou je jouw kids ook willen verassen met een spannend en educatief dagje uit? Het PIT Veiligheidsmuseum in Almere laat dromen werkelijkheid worden.