Dagje weg in de herfstvakantie? Bekijk deze musea eens!

Binnenkort breekt de herfstvakantie weer aan. Een ideaal moment om eens een dag lekker erop uit te gaan met uw kids. Via Wegmetdekids zijn er vele leuke uitjes voor jong en oud te vinden. Benieuwd welke musea u allemaal kunt bezoeken? Wij hebben drie leuke ideeën voor u geselecteerd.


Het Scheepvaartmuseum
Zijn uw kinderen helemaal weg van piraten en zeehelden? Dan is een bezoekje aan het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam absoluut de moeite waard. Naast een rondleiding op het beroemde VOC-schip De Amsterdam zijn er in de herfstvakantie tal van activiteiten te doen.  Zo is er een interactieve familietentoonstelling waar u op een speelse manier alles leert over het leven aan boord van een VOC-schip. Door de vragen in het spel juist te beantwoorden klimt u op van matroos tot kapitein. De tentoonstelling is voor elke leeftijd aantrekkelijk en de deelnemers ontvangen een heus zeevaarderdiploma.

Blijft u deze dag liever aan wal? Dan is er ook een tentoonstelling over de Amsterdamse haven. Hier komt u alles te weten over het reilen en zeilen van deze belangrijke aanlegplaats voor schepen van over de hele wereld. Een bezoekje aan Het Scheepsvaartmuseum is een dag om niet snel te vergeten.


Museum voor Beeld en Geluid
Wanneer uw kids graag in het middelpunt van belangstelling staan en hun woordje altijd paraat hebben, dan is een dagje naar het Museum voor Beeld en Geluid een echte aanrader. Hier ervaren ze hoe het is om het journaal te presenteren of op een podium in de spotlight te staan. Daarnaast geven bekende Nederlanders een virtuele rondleiding door alle hoogtepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Wilt u even tot rust komen? Stap dan in het treintje dat u meeneemt voor de Hillywood Tour. Dit is een uitgebreide rondleiding over het Media Park. U rijdt langs decors en bijzondere voorwerpen. Wie weet loopt u ook nog een beroemdheid tegen het lijf! Het Museum voor Beeld en Geluid ligt op loopafstand van station Hilversum Media Park en is ook in de herfstvakantie geopend.


Museum TwensteWelle

In het Museum TwentseWelle staat de wetenschap centraal. Voor echte wijsneuzen is het daarom een ideaal dagje uit. Het museum heeft speciaal voor de herfstvakantie een programma boordevol met allerlei bijzondere activiteiten. The Big Draw is een workshop waar uw kinderen leren om robots te tekenen onder het toeziend oog van meestertekenaar Jan Doodle. Laat u daarnaast verrassen in het BigBugs Theater. Hier komt u oog in oog te staan met levensgrote insecten. Een interactieve tentoonstelling boordevol humor. Bent u gefascineerd door het menselijk lichaam? Dan is de tentoonstelling ‘Van nul- tot duizendpoot absoluut een bezoekje waard. Hier leren u en uw kids alles over hoe wij ons voortbewegen in het water, op het land of in de lucht.


Wilt u ook een dagje uit met de kinderen tijdens de herfstvakantie en naar welk museum zou u uw kinderen meenemen?  


Relevante uitjes: