Een superleuk kindermuseum

Filteren

Filters

Activiteiten
Leeftijd
Zoekwoord
Zoekwoord
Personen 0+
0
0
500
0500+
71 uitjes gevonden gevonden gebaseerd op de volgende filters
 • Musea
  • Kwalitatief aanbod van uitjes
  • Direct contact
  • Unieke content van uitjes

  Museumpark Archeon

  Beleef de geschiedenis van Nederland

  Reis door de tijdperken: zwerf door de prehistorie, kom héél dicht bij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. Het museumpark staat vol met de mooiste reconstructies van gebouwen en huisraad, op basis van archeologie. En… ontdek in Archeologiehuis Zuid-Holland de echte vondsten.

  Prehistorie
  Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

  Romeinse tijd
  In de Romeinse stad Trajectum ad Rhenum bezoek je het badhuis en geniet je van de Romeinse massage. Snuffel mee in de geurige kruidentuin en kom chillen in het Triclinium. Geniet van de Tempel ceremonie, maak je eigen Romeinse fibula en marcheer mee met de Romeinse legionairs.

  Middeleeuwen
  In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de bakker en de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten en boogschieten.

  Een onvergetelijk dagje uit! Maak je dagje uit onvergetelijk met een van onze arrangementen, dineer in Pannenkoekenhuis het Klooster of geniet van Pizza & Pollo in de Romeinse Herberg.

  Alle leeftijden
  Binnen en buiten

  Bij Museum Helmond ben je van harte welkom in de Kunsthal en in het kasteel Helmond. In het kasteel maak je een reis door de tijd en beleef je het bijzondere verhaal van het kasteel en zijn bewoners.. De eeuwenoude waterburcht uit omstreeks 1325 was vroeger een gesloten middeleeuwse vesting. Daarna werd het een deftige kasteelwoning en nu is het een museum. Je start je tour in de kelder met een wapenschildje. Dit schildje houdt je op een paar meter afstand van de vloer en dan…. zie je opeens allerlei woorden verschijnen! De woorden vormen verhalen die jou leren wat er in dit kasteel gebeurde. Zo was rond het jaar 1400 Jan III van Berlaer kasteelheer. Hij bouwde dit kasteel en hij laat je zien wat er allemaal moet gebeuren om een kasteel te kunnen bouwen. Je ontmoet er badende vrouwen en spelende kinderen, bedienden, schildknapen en gevangenen. Wie de kasteelkelder bezoekt maakt het allemaal mee: hoe het ging in die tijd met aanvallen en verdedigen, welke plichten de mensen hadden en welke rechten. Ook leer je van alles over wat de bewoners aten en dronken, wat er gebeurde als je gestraft werd en hoe het ging als je verliefd werd.

   

  Voor het hele gezin

  In de zomervakantie hebben we een leuk familieprogramma in de aanbieding. Je kunt je dan uitleven met middeleeuwse spellen, je verkleden als een echte ridder of prinses. Ook kun je in de kasteeltuin een spannende roofvogelshow bijwonen!

  Kijk voor meer informatie over tijden, prijzen, data, activiteiten en tentoonstellingen op onze site www.museumhelmond.nl

  Alle leeftijden
  Binnen en buiten

  Kinderrondleiding ‘verboden voor ouders’
  Kinderen gaan mee op ontdekkingstocht tijdens een interactieve kinderrondleiding bij de solotentoonstelling van kunstenaar Folkert de Jong. Verwonder je samen met een museumdocent over de grote en kleurrijke sculpturen en installaties!

  Vanaf 8 jaar
  Binnen

   In CORPUS maak je kennis met de wonderen van het menselijk lichaam: jouw eigen lichaam!   

    Zie, voel en hoor hoe jouw ingenieuze lichaam werkt in een spectaculaire, zenuwprikkelende ‘reis door de mens’. Dompel jezelf onder in de wonderen van nieuw leven in de baarmoeder. Loop onder de dunne darm door, via de alvleesklier en de nieren naar de dikke darm. Volg in het 5D-harttheater de acrobatische toeren van een rode bloedcel en om nog maar te zwijgen over het grootste wonder ter wereld: het menselijk brein.   

    En dat is nog niet alles. Na de ‘reis’ kun je je verder verdiepen in het menselijk lichaam in ‘mijn CORPUS’, het interactieve gedeelte. Hier vind je bijzondere exhibits en games met een schat aan informatie over het menselijk lichaam. Weet jij bijvoorbeeld hoe goed je kunt horen? Welke trucjes je brein stiekem met je uithaalt? Waarom je van de geur van sinaasappels vrolijk wordt? Of hoe een arts bepaalt wie een donororgaan krijgt? In ‘mijn CORPUS’ ontdek je het allemaal.    

    Kortom, een leuk uitje voor jong en oud om samen te beleven.   

    Let op: CORPUS ‘reis door de mens’ werkt met tijdsloten dus reserveer op tijd.  

  Vanaf 5 jaar
  Binnen

  Maak je wereld groter met NEMO

  In NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie alledaagse dingen bijzonder maken. Onderzoek vijf verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops. Ga zelf aan de slag en vind uit hoe bruggen werken, hoe we water drinkbaar maken en hoe bliksem ontstaat. Na een bezoek aan NEMO is een knetterende trui of een regenboog nooit meer hetzelfde.

  Nieuwe tentoonstelling - Leven in het heelal

  In de nieuwe tentoonstelling 'Leven in het heelal' ga je mee op ontdekkingsreis naar de verste uithoeken van het heelal. Via miljarden jaren oude sterren naar planeten waar wel of geen leven mogelijk is. Maar je ontdekt ook waar jij vandaan komt. Want jij bestaat uit dezelfde kleine deeltjes als die van verre sterren en planeten.
  Vanaf 3 jaar
  Binnen en buiten

  Verborgen Verhalen
  Discodansen? Welnee, in de 18de en 19de eeuw leerde je hofdansen. De heren droegen keurige pakken, de dames dansten in jurken met wijde rokken. Probeer maar eens zo’n hofdans te dansen! Wil je liever weten hoe plantenresten in de bodem veranderen in veen en hoe dat veen als turf wordt afgegraven? Ook dat kun je ontdekken in ons museum. Of ‘kijk en luister’ hoe de muren over vroeger praten.

  Bestemming Bereikt
  Zin om te leren hoe je een paard moet mennen? Speel dan het men-spel in de tentoonstelling Bestemming Bereikt. In de 19de eeuw was het helemaal niet zo gemakkelijk om bijvoorbeeld vanuit de stad Groningen naar Nienoord te reizen. Mooie asfaltwegen en auto’s waren er niet. De rit ging over hobbelige zand- en keienwegen, zodat de koets voortdurend heen en weer schommelde. De passagiers konden wel ‘zeeziek’ worden! En dan moest de koetsier het paard of de paarden natuurlijk ook nog in bedwang houden. Probeer het maar eens en zorg dat je je ‘bestemming bereikt’.

  Familierondleiding
  Elke laatste zondag van de maand en tijdens vakanties op de woensdagmiddag om 13:30 uur kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders de borg ontdekken tijdens de familierondleiding. Onze koetsiersdame vertelt je van alles over de ‘schatten’ van Nienoord.

  Scholen
  Voor scholen heeft Museum Nienoord educatieve programma’s. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het aanvraagformulier. 

  Kinderen hoeven zich niet te vervelen bij Museum Nienoord. Er is altijd van alles te doen! Tijdens schoolvakanties organiseren we regelmatig extra kinderactiviteiten. Kijk op onze site voor meer informatie.

  Vanaf 2 jaar
  Binnen en buiten

  Op ontdekkingsreis door het verleden
  Voor kinderen is het museum een ware ontdekkingsreis door het verleden! Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? Je beleeft zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

  Met één van de twee speurtochten maak je een reis langs 160 verschillende oude ambachten en beroepen. Deze kun je allemaal bekijken in winkeltjes en werkplaatsen. Al deze bijzondere plekken vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas, zo stap je letterlijk even terug in de tijd!  Dagelijks worden live ambachten gedemonstreerd door de museum vrijwilligers

  In het Speelgoedmuseum kun je gelijk ook al het antieke speelgoed van vroeger bekijken. Voor kinderen van alle leeftijden is er vanalles te beleven.

  Oud Hollandse spelletjes
  En ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellenplein. Ooit gehoord van  steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen? Je leert wat het is en het kan hier allemaal! Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum laat je zien hoe het vroeger ging, voordat er elektriciteit, tv’s en internet was. Reis je mee?

  Tevens is dit een leuke locatie voor een familie dag. Voor groepen hebben wij speciale arrangementen. 

  Schooluitje:
  Met de hele klas terug in de tijd. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo lijkt het wel. Samen op de foto bij de groenteboer uit 1956 en luisteren naar het geluid van de houtzagerij. In ons museum kom je het allemaal tegen. Niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam voor de hele klas!

  • Speelruimte en spellenplein
  • Uitgebreid museumcafé
  • Gratis parkeren
  • Plezier voor de hele familie
  Alle leeftijden
  Binnen en buiten
  • Kwalitatief aanbod van uitjes
  • Direct contact
  • Unieke content van uitjes

  Kunsthal KAdE maakt tentoonstellingen over hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Soms gaan tentoonstellingen over een thema (zoals balans, spiegels, landschapskunst, Mars), soms over een land (zoals Brazilië, Amerika, Japan) en soms laten we werken zien van een kunstenaar (zoals Tom Claassen, Natasja Kensmil, Maria Roosen).

  - Haalt drie keer per jaar kunstwerken van over de hele wereld naar Amersfoort.

  - Heeft geen eigen collectie; er is dus elke keer weer iets totaal nieuws te zien!

  KAdEStudio
  Bij iedere tentoonstelling kan jong en oud terecht in de KAdEStudio om zelf aan de slag te gaan met het thema van de tentoonstelling. Ervaar hoe het is om als kunstenaar te denken, experimenteren en maken! 

  Activiteiten
  Naast een regulier museumbezoek kun je bij Kunsthal KAdE rondleidingen boeken, meedoen met een instaprondleiding op de zondagen, of met een kinderrondleiding! Zie voor meer informatie onze website.


  Openingstijden
  dinsdag t/m zondag van 10-17 uur
  Behalve tijdens op- en afbouw van tentoonstellingen.


  Alle leeftijden
  Binnen

  Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes gaan zij op avontuur in de wereld in het klein.

  In de themaruimten van het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er de dokter, het verkeersplein, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

  Vanaf 2 jaar
  Binnen

  Bij de kinder- en familieconcerten in Het Concertgebouw mag iedereen meedoen met het feest op het podium; jong en oud. Er zijn concerten voor bezoekers van 4 tot en met 12 jaar, en hun vaders en moeders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes. Allemaal zijn ze spannend, betoverend en vooral leuk.

  Kom ook, zing mee en klap voor twee! 

  Kijk voor de actuele voorstellingen op onze site, of check de agenda op deze site. 

  Vanaf 4 jaar
  Binnen

  Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is open! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring.

  HET NIEUWE MEDIAMUSEUM DAT DRAAIT OM JOU!
  Media hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna iedereen is tegenwoordig naast mediagebruiker, ook mediamaker en media zijn overal! In het nieuwe interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je van alles over de invloed van media op jou én andersom. Kom je langs?

  NB: Het reserveren van een tijdslot voor het Mediamuseum is aan te raden


  Vanaf 4 jaar
  Binnen

  Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen!
  In het prachtige historische gebouw met spannende hoekjes valt van alles te ontdekken. Glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, supermagneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meesters, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog veel meer. In Teylers Museum kunnen kinderen zich eindeloos verwonderen.

  Teylers is het eerste en oudste museum van Nederland, en dat beleef je!

  Voor alle kinderen ligt er bij de ticketverkoop een gratis speurtocht klaar. Er is een nieuwe familiespeurtocht in de nieuwe vleugel: Pieter Teylers Huis. Er zijn ook andere speurtochten waarmee je op speelse manier de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen kunt ontdekken.

  Extra activiteiten in de schoolvakanties
  Tijdens de schoolvakanties is er extra veel leuks te doen, in het bijzonder voor families met kinderen. Bekijk ons actuele aanbod hier.

  Inloopworkshops 
  Elke zondagmiddag zijn er creatieve workshops voor het hele gezin. Door samen te knutselen leer je de collectie (en elkaar) nog beter kennen!  

  Data: Elke zondag en meerdere dagen in de schoolvakantiesTijden: van 13:00u tot 15.30u (inloop tot 15:00u mogelijk) Locatie: Educatief Paviljoen (achter het museumcafé)

  Praktische info: de workshops zijn gratis op vertoon van een entreebewijs.Meer informatie

  Voor wie?
  Voor families met kinderen. Iedereen is van harte welkom. De workshops zijn gratis (exclusief museumentree).

  De Lorentz Formule
  Met de theatrale tour De Lorentz Formule ga je in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. Leer alles over de Grote Elektriseermachine die in Haarlem is geïnstalleerd, waar vonken van wel zestig centimeter van afspatten.

  Voor wie?
  De tour is geschikt voor iedereen van 10 tot 110 jaar, natuurkundige kennis is niet vereist. Per keer kunnen 20 bezoekers mee. Deelname is gratis. Aan de kassa kun je je aanmelden om mee te doen.

  Elke vrijdag, zaterdag en zondag 12.30, 14.00 en 15.00 uur  De Lorentz Formule

  Vanaf 3 jaar
  Binnen

  Dit spannende forteiland is omgevormd tot een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. De thema’s klimaat, energie en big data staan centraal. Stap in een lift diep de aarde in, verdwaal in het klimaatdoolhof of bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan. Kinderen van 4 tot 104 jaar kunnen zich ruim 4 uur vermaken op het prachtige terrein met zowel buiten- als binnen activiteiten. Het zelf doen staat voorop!

   

  Vanaf 6 jaar
  Binnen en buiten

  Het nieuwe UMU is open! Een familiemuseum vol onderzoek en wetenschap waar jullie zelf aan de slag kunnen. Hier is veel te zien en te doen en word je zelf een onderzoeker. 

  In het nieuwe Universiteitsmuseum Utrecht krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap. Hoe doen wetenschappers onderzoek en wat komt erbij kijken?  

  Kom jij grondig speuren, jezelf vergelijken met dieren of dokter jij het allemaal uit? Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in de wereld van de wetenschap? Kom langs en ga aan de slag als een echte onderzoeker! 

  Buiten kun je dwalen door de Oude Hortus, de voormalige Botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Hier kom je verrassende bomen en planten tegen zoals de 260 jaar oude Ginkgo biloba, de pindakaasboom en de doodsbeenderenboom. Voor een lekker drankje of hapje kun je terecht in ons nieuwe museumcafé.

  Onderzoeksworkshops 

  In het UMU kun je meedoen met verschillende onderzoeksworkshops. Ook voor het primair en voortgezet onderwijs zijn er diverse programma’s. Al deze programma’s worden begeleid door studenten van de Universiteit Utrecht, onze Kennismakers.  

   Zien we je snel? 

  Vanaf 8 jaar
  Binnen en buiten

  Gezellig sissend en fluitend baant de stoomlocomotief zich een weg door een prachtig landschap met bomen, sloten, struiken, boerderijen en weilanden vol met schapen, koeien of paarden. Ga je gezellig mee? De stoomtrein rijdt heen en weer tussen onze musea in Haaksbergen en Boekelo. Kijk door het raampje naar buiten of ren lekker door de historische wagons. Je kunt ook voorin de trein een kijkje nemen hoe die oude stoomlocomotief zijn werk doet. En als de conducteur langskomt mag je vast wel je eigen treinkaartje knippen.

  Bij Museum Buurtspoorweg is veel te zien en te ontdekken
  Op het station in Boekelo stap je even uit en wijst de conducteur je de weg naar de museumloods. Hier zie je een deel van de oude locomotieven en wagons die weer mooi gemaakt moeten worden. Wat een werk is dat! Verder kun je je uitleven op een groot springkussen in de vorm van… jawel… een stoomlocomotief. Er is ook een grote modelspoorbaan te vinden. En heb je zin in iets lekker, dan kun je dat hier kopen.

  Als je de conducteur op zijn fluitje hoort blazen weet je dat het tijd is om met de trein terug te reizen naar het museum in Haaksbergen. Ook hier is veel te zien zoals de werkplaats waar ze allerlei reparaties uitvoeren, de locomotievenloods waar je verschillende locomotieven kunt bekijken. Of een draaischijf waarop de locomotieven kunnen omdraaien. En in een van de historische wagons kun je op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. Wil je weten hoe de ketel van de stoomlocomotief werkt? Of zelf een emmer met kolen volscheppen? Vraag het maar aan de depotassistent. In de Goederenloods kun je gezellig even wat lekkers eten en drinken. En in ons museumwinkeltje kun je terecht voor een cadeautje of souvenirtje.

  Eersteklas dagje uit
  De geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt bij Museum Buurtspoorweg op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. En met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen! Kortom, een bezoekje aan Museum Buurtspoorweg is echt een eersteklas dagje uit, voor jong en oud!

  Vanaf 4 jaar
  Binnen en buiten

  Over deze pagina

  Een tof kindermuseum vind je eenvoudig op onze site. Leuk, leerzaam en interactief! Een kindermuseum is een tof uitje voor het hele gezin. Spelenderwijs ontdekken of op een interactieve manier door een museum gaan, hoe leuk is dat! Een kindermuseum is de plek om naar toe te gaan wanneer je een leuk dagje uit wilt gaan met het hele gezin. Kinderuitjes zijn er in overvloed te vinden op onze site. Wij hebben de leukste met zorg voor jullie geselecteerd. Daarom is een kindermuseum zeker een succes voor een gezinsuitje in de vakantie of in het weekend. 

  Mocht u nog een leuke tip hebben voor een kindermuseum of een andere plaats die wij nog niet in ons bestand hebben? Stuur uw tip dan naar info@wegmetdekids.nl.

  Kinderuitjes in Amsterdam
  Kinderuitjes in Haarlem
  Kinderuitjes in Zwolle
  Kinderuitjes in Den Haag
  Kinderuitjes in Rotterdam
  Kinderuitjes in Arnhem
  Kinderuitjes in Amersfoort
  Kinderuitjes in Utrecht
  Kinderuitjes in Alkmaar
  Kinderuitjes in Almere